Συνταγές
Τούρτα πραλίνα ! Πανεύκολη και πεντανόστιμη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Marianna Grigoropoulou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
Οι μετρήσεις γίνονται με ποτήρι. Επομένως η ακριβής ποσότητα εξαρτάται από το ποτήρι που θα επιλέξει ο καθένας….
Αυτο που μας νοιάζει ειναι τα τρία υλικά να είναι όγκομετρικά τα ίδια ! Διάλεξε το ποτηρι με βάση το παντεσπάνι που θες να φτιάξεις .
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παντεσπάνι :
1 ποτηρι ζαχαρη ,
1 ποτηρι αυγα ,
1/2 ποτηρι φαρινα
1/2 ποτηρι κακάο
1 κουτ γλυκού backing powder
Κρέμα :
Χτυπάμε κρεμα γάλακτος 250 ml σε σαντιγί , προσθέτουμε πραλίνα φουντουκιου 150 ml
Χτυπάμε λιγο ακομα . Στήνουμε με Τσερκι . Το παντεσπάνι το ραντίζουμε με σιρόπι απο νερό & ζαχαρη .
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη γαρνιτούρα …
Ζαχαρη στο τηγάνι μέχρι να γινει καραμέλα … χαμηλή φωτιά και ολη τη ζαχαρη μαζι οχι λιγη λιγη !!!
Βάζουμε μεσα τα φουνουκια που εχουμε ψήσει στο φούρνο σε λαδόκολλα να καβουρδιστούν
Τα φέρνουμε μια βόλτα και τα απλώνουμε σε βουτυρωμένα λαδόκολλα , τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως .
Λιγη ζέστη κρεμα γάλακτος και κουβερτούρα και 1 κουτ του γλυκού μέλι για τη γκανάς . Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου . Σπάμε την καραμέλα νε τα φουντούκια γαρνιρουμε την τούρτα με τη γκανάς τα καραμελωμένα φουντούκια και βρώσιμα φύλλα χρυσού !
Η Συνταγή είναι από κ. Marianna Grigoropoulou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.