Συνταγές
Καταπληκτική Τούρτα Παγωτό Αρμενοβιλ. Έπρεπε να την είχα δοκιμάσει νωρίτερα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Έχεις φτιάξει ποτέ παγωτό Αρμενοβιλ? Ήρθε η ώρα αν δεν το έχεις επιχειρήσει ακόμα! Φτιάχνεται με καραμελωμένα καρύδια, μία πολύ νόστιμη κρέμα και γκανάζ λευκής σοκολάτας με σοκολατένιες νιφάδες. Σκέτο υπερθέαμα, δηλαδή!
Υλικά
Για τη Μαρέγκα
2 ασπράδια
Λίγο αλάτι
100 γρ ζάχαρη
Για τα καραμελωμένα καρύδια
100 γρ ζάχαρη
250 γρ καρυδόψιχα
Για την κρέμα
500 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες
100 γρ σταγόνες σοκολάτα
200 γρ. λευκή σοκολάτα
Νιφάδες σοκολάτας
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη μαρέγκα. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με λίγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα. Κατά τη διάρκεια, ενσωματώνουμε σιγά σιγά την ζάχαρη.
Έπειτα, με ένα κορνέ κάνουμε μπεζέδες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στους 95 βαθμούς για 90 λεπτά, τον σβήνουμε και τους αφήνουμε για 2-3 ώρες ακόμα μέσα στον φούρνο.
Στη συνέχεια, σε αντικολλητικό τηγάνι κάνουμε την ζάχαρη καραμέλα. Ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.
Έπειτα, τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε να κρυώσουν. Κατόπιν, τα θρυμματίζουμε στο μούλτι.
Συνεχίζουμε με τη κρέμα του παγωτού μας. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
Ενσωματώνουμε το ζαχαρούχο και τις βανίλιες.
Κατόπιν, σπάμε τα μαρεγκάκια, ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας, σχεδόν όλα τα καραμελωμένα καρύδια και ανακατεύουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αφήνουμε μερικά καραμελωμένα καρύδια για το τέλος.
Βάζουμε το μείγμα σε μπολ που έχουμε καλύψει με μαγειρική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
Τέλος, λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και καλύπτουμε το παγωτό μας.
Διακοσμούμε με νιφάδες σοκολάτας ή 50 γρ λιωμένη κουβερτούρα και τα καραμελωμένα καρύδια που κρατήσαμε.
Το αρμενοβίλ παγωτό μας είναι έτοιμο! Έχει φοβερή γεύση και για αυτό το λόγο αξίζει να την δοκιμάσεις να την φτιάξεις έστω και μία φορά! Καλή επιτυχία!
Αναλυτικά η εκτέλεση της συνταγής μας στο παρακάτω βίντεο:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!