Γλυκα
Η πιο απλή τούρτα κέικ αμυγδάλου που είναι εξαιρετικά εύκολη να φτιαχτεί
Τι θα λέγατε να φτιάξετε την τούρτα κέικ αμυγδάλου που έχει υπέροχη γεύση ώστε να έχετε ένα κομμάτι αύριο με τον καφέ σας;
Η συνταγή είναι από το κανάλι “Last Minute Kitchen”.
Υλικά
4 ασπράδια αυγών
140 γρ. αμύγδαλα
80 g ζάχαρη
πρέζα αλάτι
Κρέμα
4 κρόκους αυγών
70 γρ. ζάχαρη
4 g βανίλια
100 ml κρέμα γάλακτος
125 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. Αμύγδαλα καβουρδισμένα για διακόσμηση
Ψήσιμο: 20 – 25 λεπτά 180 C Τηγάνι ψησίματος: 20 cm
Εκτέλεση
Σε δύο μπολ χωρίζουμε τα ασπράδια και τους κρόκους. Προσθέτουμε στα ασπράδια αλάτι και ξεκινάμε να χτυπάμε με μίξερ. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη.
Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο και ανακατεύουμε με μαρίζ με απαλές κινήσεις .Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο ανοιγόμενα ταψάκια , στρωμένα με λαδόχαρτο διαμέτρου 20 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 με 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Βγάζουμε από το φούρνο, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε τους κρόκους, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Ανακατεύοντας καλά με σύρμα προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος. Βάζουμε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα ( περίπου 5-7 λεπτά).Κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε μπολ ρίχνουμε σε κομμάτια το βούτυρο και χτυπάμε καλά μέχρι να ασπρίσει.
Ρίχνουμε σταδιακά τη κρύα κρέμα και συνεχίζουμε το κτύπημα.
Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι σε δίσκο.Ρίχνουμε μπόλικη κρέμα και ισιώνουμε.
Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και καλύπτουμε όλο το γλυκό με κρέμα.
Τέλος πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Διάλεξε την επόμενη συνταγή σου με “τούρτα κέικ αμυγδάλου “.
Δες αναλυτικά την διαδικασία της εκτέλεσης στο YOUTUBE.
ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι “Last Minute Kitchen”.