Συνταγές
Σεκέρ παρέ – Αγαπημένο πολίτικο μπισκότο με βούτυρο, σιμιγδάλι και σιρόπι Και φυσικά αμύγδαλο καβουρδισμένο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κωνσταντινιά ΠΚ -ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
Υλικά
100 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου 100 gr ζάχαρη άχνη 2 αβγά 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 70 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό αμύγδαλα για γαρνίρισμα για το σιρόπι 500 gr ζάχαρη 500 γραμμάρια νερό και χυμό από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει το μείγμα και το βούτυρο γίνει μαλακό σαν κρέμα συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτω τα αυγά μετά σταδιακά Το αλεύρι το σιμιγδάλι και το μπέκιν το ζει μόνο με τα χέρια το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες για να μπορουμε να το πλασουμε
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 πλάθουμε στρογγυλά τα μπισκότα σαν κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού τα πιέζουμε ελαφρώς με την παλάμη ώστε να γίνουν κάπως πλακέ βάζουμε ένα αμύγδαλο στο κέντρο ψήνουμε μισή ώρα Ίσως και λίγο παραπάνω αντιστάσεις
Λίγο πριν τα βγάλουμε από το φούρνο βράζουμε το σιρόπι όλα τα υλικά μαζί δύο λεπτά μετά από το σημείο του βρασμού μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε με την κουτάλα επάνω στο καθένα μέσα στο ταψί σιρόπι και τα αφήνουμε Περίπου δύο ώρες μέχρι να το πιουν οι να πιουν όσο θέλουν μπορεί και να περισσέψει Είναι φανταστικά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κωνσταντινιά ΠΚ -ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”