Συνταγές
Πρέπει να την δοκιμάσεις – Πεντανόστιμη Τούρτα γλυκό Ναπολέων ή αλλιώς το ρώσικο μιλφέιγ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Έχει πολλή δουλειά μέχρι να ψησεις όλα τα φύλλα αλλά αξίζει
Η Συνταγή είναι από Navrozidou Simela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
200 ml .νερό
2 αυγά
Λίγο αλάτι
2 κουταλιές ξύδι άσπρο
Αυτά όλα τα χτυπάμε καλά και έπειτα τρίβουμε στον τρίφτη
600 γρ. βούτυρο παγωμένο από το ψυγείο
750 γρ. αλεύρι γοχ.
Τα βάζουμε όλα έπειτα στο μίξερ, τα χτυπάμε καλά, τα βάζουμε πάνω στο τραπέζι το δουλεύουμε λίγο με τα χέρια μας και το βάζουμε σε μια πλαστική σακούλα.
Το αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Κρέμα
300 γραμ. ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
Τα βάζουμε στη φωτιά αυτά για να λιώσει ζάχαρη.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε:
4 αυγά
12 κουταλιές cornstarch ή αλεύρι
Λίγη βανίλια
Εκτέλεση
Τα χτυπάμε με το μίξερ του χεριού να μη μυρίζουν τα αυγά. Έπειτα παίρνουμε λίγο από το χλιαρό γάλα, ρίχνουμε λίγο-λίγο στο μείγμα μας.
Έπειτα παίρνουμε του μπολάκι με τα αυγά που είναι χτυπημένα, το ρίχνουμε μέσα στο γάλα που είναι η ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Όταν πήξει βάζουμε 20 γραμ. βούτυρο.
Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και από πάνω βάζουμε μεμβράνη και το βάζουμε και αυτό στο ψυγείο να κρυώσει.
Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και το χωρίζουμε στα πέντε.
Ψήνουμε τα φύλλα στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά.
Όταν κρυώσουν αλείβουμε 1-1 τα φύλλα με την κρέμα.
Μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας. Στις άκρες που έχουμε κόψει από τα φύλλα.
Τα βάζουμε στο Μούλτι να θρυμματιστούν, ρίχνουμε μέσα άχνη ζάχαρη και από πάνω και στα πλάγια να σκεπαστεί.
Η Συνταγή είναι από Navrozidou Simela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.