Connect with us

Συνταγές

Κλασική και αγαπημένη τούρτα αμυγδάλου

Published

on

42701966 2284048911668044 2223419258203799552 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από Xristina Xasioti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ :

5 αυγά
125γρ ζάχαρη κρυσταλλική
100γρ αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
70γρ αμύγδαλο σε σκόνη
1κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

ΚΡΈΜΑ :
500γρ γάλα φρέσκο
100γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2 αυγά ολόκληρα
40γρ κορν φλαουρ
20 ml λικέρ Αμαρετο ή κονιάκ

ΣΙΡΌΠΙ:
200γρ ζάχαρη
200 ml νερό
20 ml Αμαρετο
(βράζουμε για 1λεπτο)

ΣΑΝΤΙΓΊ:
250γρ κρέμα γάλακτος
1 κσ ζάχαρη άχνη
(χτυπάμε σε σαντιγί)
Αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 400γρ γάλα και την ζάχαρη να ζεσταθεί
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 100γρ γάλα με το κορν φλαουρ και τα αυγά

Ριχνουμε στην κατσαρόλα το μίγμα και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα….κατεβάζουμε από τη φωτιά και ριχνουμε το λικέρ…σκεπαζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει
Αφού κρυώσει ,αφρατεβουμε με 2 κσ σαντιγί

Παντεσπάνι:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη για 10λεπτά (να ασπρισουν)
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, ανακατεύουμε με σπάτουλα και μετά σιγά σιγά την σκόνη αμυγδάλου και την βανίλια

Σε φόρμα με λαδόκολλα ριχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου για 20 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσει και μετά κόβουμε σε 2 μέρη το παντεσπάνι

ΣΎΝΘΕΣΗ: ΌΛΑ ΚΡΎΑ
Βάζουμε το ένα μέρος παντεσπάνι, σιροπιαζουμε, προσθέτουμε την μισή κρέμα
Μετά το δεύτερο μέρος παντεσπάνι, σιροπιαζουμε και προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα
Γαρνιρουμε με σαντιγί και καβουρδισμένα αμύγδαλο φιλέ

Η Συνταγή είναι από Xristina Xasioti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές48 λεπτά ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα3 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές5 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές7 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές8 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές22 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Exit mobile version