Συνταγές
Εντυπωσιακή και λαχταριστή τούρτα αμυγδάλου – κλασσική και αγαπημένη
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γκέρτα Τζκ’-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά για παντεσπάνι :
4 μέτρια αυγά
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 φάκελο βανίλια ή δύο κάψουλες βανιλινης
Υλικά για σιρόπι στο παντεσπάνι :
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 νερό
1 στικ κανέλας
1-2 φλούδες πορτοκαλιού
Υλικά για κρέμα :
25ο γρ γάλα
3 κ.γ κορν φλαουρ
2 κρόκους αυγών
3-4 κ.σ ζάχαρη
1 φάκελο βανίλιας ή κάψουλα βανιλινης
300γρ φυτική κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε μορφή σαντιγί
Υλικά για στήσιμο τούρτας :
150-200γρ αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα
Γλυκό του κουταλιού κεράσι
Λίγη φυτική σαντιγί
Εκτέλεση :
Αρχικά για το παντεσπάνι χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι το μπέικιν και την βανίλια αφού τα κοσκινίσουμε πρώτα. Τα βάζουμε σε μέτριο ταψάκι 26-28 εκ. με λαδόκολλα στον πάτο, σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο. Το αφήνουμε να κρυώσει
Ετοιμάζουμε την κρέμα :
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να βράσει.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανιλίνη, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη, αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για περίπου 1 με 2 ώρες.
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο, ανακατεύουμε να αφρατέψει και προσθέτουμε τη φυτική κρέμα χτυπημένη σε σαντιγί και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Στήσιμο τούρτας :
Βάζουμε το παντεσπάνι σε σκεύος που θα το σερβίρουμε ή σε τσέρκι αν έχουμε το αλείφουμε με το σιρόπι ζάχαρης, απλώνουμε μια στρώση κρέμας και την απλώνουμε.
Βάζουμε δεύτερο παντεσπάνι αλείφουμε με σιρόπι ζάχαρης και σκεπάζουμε με μια στρώση κρέμας.
Τοποθετούμε την τούρτα για 2 ώρες στην κατάψυξη.
Ξεφορμάρουμε αν το βάλετε σε τσέρκι, αλείφουμε γύρω γύρω με κρέμα που κρατήσαμε και καλύπτουμε την τούρτα με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, φυτική σαντιγί και τα κεράσια.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γκέρτα Τζκ’-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”