Γλυκα
Τι θα λέγατε λοιπόν και για αλμυρή γαλατόπιτα με σπιτικό φύλλο ;
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δοκιμάσατε και απολαύσατε την αλμυρή γαλατόπιτα σε μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
1100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
700 ml. νερό
αλάτι
3 κουταλιές ξύδι
250 γρ. βούτυρο λιωμένο
500 ml. γάλα
5 αυγά
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε το μισό αλεύρι σε ένα μεγάλο μπωλ και προσθέτουμε το νερό σε μία λακούβα που κάνουμε στο κέντρο.
Προσθέτουμε αλάτι, ξύδι, και ανακατεύουμε.
Ενσωματώνουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε φτιάχνοντας τη ζύμη.
Αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και την δουλεύουμε.
Την χωρίζουμε στα δύο και φτιάχνουμε 2 μπάλες ζύμης.
Με τον πλάστη ανοίγουμε τις μπάλες ζύμης σε αλευρωμένο πάγκο, σε φύλλο το οποίο αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. Διπλώνουμε τα φύλλα αλείφοντάς τα με το λιωμένο βούτυρο.
Βάζουμε τα διπλωμένα φύλλα σε αλευρωμένο πιάτο και τα βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά και το αλάτι σε ένα μπωλ, φτιάχνοντας έτσι το μίγμα για την πίτα.
Λαδώνουμε ένα στρογυλό ταψί.
Σε αλευρωμένο πάγκο, ανοίγουμε τα φύλλα με τον πλάστη.
Στρώνουμε το πρώτο φύλλο στο ταψί και το λαδώνουμε.
Από πάνω στρώνουμε το δεύτερο φύλλο.
Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων προς το εσωτερικό του ταψιού, αφήνοντας σε ένα σημείο ένα κενό ανάμεσα στα δύο φύλλα.
Μέσα από αυτό το κενό, αδειάζουμε το μίγμα στο εσωτερικό της πίτας.
Κλείνουμε προσεκτικά και αυτό το σημείο στα δύο φύλλα.
Λαδώνουμε ελαφρώς την πίτα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
Δες στο παρακάτω βίντεο ολα τα βήματα για να εκτελέσεις την πιο νόστιμη συνταγή για “γαλατόπιτα “
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics