Συνταγές
Τηγανόψωμα !! Τέλειο κολατσιό για το σχολείο
Η συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 ποτήρι χλιαρό γάλα
-1 αυγό
-2 κτσ. λαδακι
-1 φακελάκι μαγιά
-1/2 κτγ. ζάχαρη
-1 κτγ. αλάτι
-φέτα τριμμένη και κασέρι τριμμένο
-περίπου 1 κιλό αλεύρι (μέχρι να γίνει εύπλαστη ζύμη χωρίς να κολλάει)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε να φουσκώσει. Χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια. Αλευρώνουμε τον πάγκο καί ανοίγουμε με πλάστη. Γεμίζουμε και κλείνουμε σαν πουγκί.
Ανοίγουμε πάλι προσεκτικά με τον πλάστη (μην βγεί η γέμιση) και τηγανίζω ΧΩΡΙΣ λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά με καπάκι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρωματάκι.
Όταν τα βγάζουμε αλείφουμε με βουτυράκι όσο είναι ακόμα ζεστά.
Είπα να δοκιμάσω την μπισκοτένια νηστίσιμη μηλόπιτα…σε μηλοπιτάκια και πραγματικά βγήκαν υπέροχα!
( Κούπα= 200ml.)
-5 μήλα
-3/4 κούπας ζάχαρη
-1 κτγ. κανέλα
-1 βανίλια
-αν θέλετε ξηρούς καρπούς
ΥΛΙΚΑ
Καθαρίζουμε τα μήλα και τρίβω στον τρίφτη.
Τα στραγγίζουμε από το ζουμί τους με τις παλάμες και τα βάζω σε μια λεκάνη προσθέτοντας και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω.
-550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 μπέικιν (το αναμειγνύω με το μπέικιν)
-1 κούπα σπορέλαιο
-1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι καί το ξύσμα
-1 κούπα ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι. Σε φόρμα 26 εκ., βάζουμε λαδόκολλα τοποθετούμε το μισό μείγμα δημιουργώντας τοιχώματα.
Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα με τα μήλα και τέλος κόβουμε σε κομματάκια το υπόλοιπο ζυμάρι από πάνω. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 50′.
Η συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.