BEST
Τηγανιτά πιροσκί γεμιστά με κιμά και ρύζι
Δες μία πρωτότυπη συνταγή για τηγανιτά πιροσκί με κιμά και ρύζι! Αξίζει τον κόπο αν θες να φτιάξεις ένα νόστιμο άλλα όχι και τόσο συνηθισμένο ορεκτικό…
Υλικά
150 ml χλιαρό γάλα
150 ml χλιαρό νερό
αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
150 γρ. μαργαρίνη
650 γρ. Αλεύρι
για γέμιση
1 κρεμμύδι
150 γρ κιμά
5 κουταλιές βρασμένο ρύζι
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Εκτέλεση
Αρχικά παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε το νερό, το γάλα, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα, προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σιγά σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι και ζυμώνουμε. Κάνουμε μία πολύ μαλακή ζύμη.
Λαδώνουμε ένα μπολ, τοποθετούμε μέσα τη ζύμη και τη σκεπάζουμε. Την αφήνουμε να φουσκώσει.
Συνεχίζουμε παίρνοντας ένα άλλο μπολ και ρίχνουμε το κιμά που τον έχουμε τσιγαρίσει με λίγο λάδι και ένα κρεμμύδι προηγουμένως. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά.
Όταν φουσκώσει η ζύμη τη χωρίζουμε σε μπαλάκια (περίπου 21). Τα αφήνουμε σκεπασμένα να φουσκώσουν.
Έπειτα, παίρνουμε ένα μπαλάκι, το ανοίγουμε σε φύλλο, βάζουμε μία κουταλιά γέμιση και το κλείνουμε καλά. Τα γεμίζουμε όλα και τα σκεπάζουμε πάλι να φουσκώσουν.
Τηγανίζουμε τα πιροσκί σε καυτό λάδι γυρνώντας συχνά.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη! Καλή επιτυχία!
Δες την εκτέλεση στο βίντεο εδώ.
Δες κι άλλες συνταγές για πιροσκί!