Στις Σέρρες τον τζιγεροσαρμά τον λέμε παπούδα και τον τιμούμε το Πάσχα!
Θα σας δώσω τη δόση που κάνω εγώ για 10-12 άτομα
Θα χρειαστούμε:
1 συκωταριά
2 μιση κούπες ρύζι καρολίνα
2 μπόλιες/σκέπες
3 ματσάκια φρέσκο κρεμμυδάκι
Φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Κόλιανδρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε για 15 λεπτά τη συκωταριά και αφαιρούμε τον αφρό που βγάζει. Την κόβουμε σε μικρά κομματάκια, δίχως να πετάξουμε το ζουμάκι στο οποίο έβρασε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με ελαιόλαδο, μετά ρίχνουμε τα συκωτάκια, το ρύζι, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, τον κόλιανδρο και λίγο λίγο το ζουμάκι στο οποίο έβρασε η συκωταριά.
Μετά απο λίγα λεπτά όταν θα έχει πιει τα ζουμάκια του κατεβάζουμε απο τη φωτιά και περιμένουμε λίγο να κρυώσει , σε θερμοκρασία δωματίου.
Ζεσταίνουμε λίγο νερό και βουτάμε τη μπόλια για να ανοίξει πιο εύκολα, και γεμίζουμε μια κουταλιά περίπου γέμιση σε κάθε κομματάκι μπόλιας. Στη φωτογραφία απο την απλωμένη μπόλια βγαίνουν 3-4 τζιγεροσαρμάδες.
Εμένα φέτος μου βγήκαν αρκετά και τα έβαλα σε δυο ταψιά.