Υλικά
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. & 100 γρ. αλεύρι ολικής)
200 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. κανέλα σκόνη
1 κ.σ. baking powder
180 ml ελαιόλαδο
4 αυγά
120 γρ. ανανά σε κομμάτια Del Monte (σε σιρόπι βανίλιας)
40 ml από το σιρόπι του ανανά
2 μεγάλα καρότα
120 γρ. καρύδια σπασμένα
Εκτέλεση
1) Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι,τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα και το baking powder.
2) Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα αυγά και την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3) Τρίβουμε τα καρότα και τα ρίχνουμε στο μείγμα των cupcakes. Κόβουμε τα κομμάτια του ανανά Del Monde στα 2 και τα ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τα καρύδια. Το μείγμα μας είναι έτοιμο.
4) Βάζουμε χάρτινες θήκες στις φόρμες των cupcakes και μοιράζουμε το μείγμα μέχρι τα 3/4 της κάθε θήκης.
5) Ψήνουμε για 25 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 170oC.
Τα cupcakes τρώγονται σκέτα ή μπορείτε να τα σερβίρετε με frosting βανίλιας ή γιαουρτιού. Είναι τέλεια για το σχολικό σνακ των παιδιών, αλλά και για ένα γλυκό & healthy διάλειμμα στο γραφείο.
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα https://www.madameginger.com