Συνταγές
Τα Μελομακάρονα της γιαγιάς! Λιώνουν στο στόμα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και προετοιμαζόμαστε με συνταγή για αρωματικά και ζουμερά μελομακάρονα! Συνταγή με γεύση – ΕΓΓΥΗΣΗ! Καλές γιορτές!
Υλικά
40 Τεμάχια
Για το Σιρόπι
600 ml νερό
500 γρ ζάχαρη
1 φλούδα πορτοκαλιού
5-6 γαρίφαλα
1 ξυλαράκι κανέλα
100 γρ μέλι
Για τα Μελομακάρονα
150 γρ ζάχαρη
300 ml ελαιόλαδο
200 ml χυμό πορτοκαλιού
½ κουταλάκι σόδα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
30 ml κονιάκ
Περίπου 800 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 μπέικιν
Καρύδια
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι, να βράσουν για 5 λεπτά περίπου. Κατόπιν, κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το μέλι.
Συνεχίζουμε για να φτιάξουμε την ζύμη για τα μελομακάρονα. Διαλύουμε την ζάχαρη στο λάδι σε ένα μπολ. Έπειτα, στον χυμό πορτοκαλιού βάζουμε την σόδα και ανακατεύουμε να αφρίσουν.
Κατόπιν, βάζουμε το μείγμα του χυμού στο μείγμα του λαδιού και αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το γαρίφαλο.
Στην συνέχεια, ενσωματώνουμε το αλεύρι και το μπέικιν παουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη για τα μελομακάρονα.
Συνεχίζουμε και πλάθουμε μελομακάρονα και τα τρυπάμε με ένα πιρούνι, όπως φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.
Όταν είναι έτοιμα, σιροπιάζουμε τα χλιαρά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Για καλύτερο αποτέλεσμα τα αφήνουμε για 12 ώρες πριν τα καταναλώσουμε.
Τέλος, σερβίρουμε τα μελομακάρονα με χοντροκομμένα καρύδια.
Έτοιμα τα μελομακάρονα μας! Καλές γιορτές με υγεία! Και του χρόνου!
Δες αναλυτικά την συνταγή στο παρακάτω βίντεο:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!