Συνταγές
Τα κλασσικά μπισκοτάκια παγωτού που νομίζω ολοι λατρευουμε!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
110 γρ βούτυρο lurpak
130 γρ αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο ( περίπου 1 φλ του τσαγιού)
130 γρ ζάχαρη άχνη
4 ασπράδια αυγού ελαφρώς χτυπημένα
Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το βούτυρο και το δουλεύουμε με μια μαριζ να μαλακώσει καλά.
Προσθέτουμε λίγη λίγη την άχνη ενσωματώνοντας την μέσα στο βούτυρο κάθε φορά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι ενσωματώνοντας το κι αυτό μέσα στο βούτυρο με την άχνη.
Τέλος προσθέτουμε σταδιακά και τα ασπράδια και ενσωματώνουμε μέσα στη ζύμη.
Η ζύμη μας θα είναι μαλάκια πολύ και θα περνάει μέσα από τον κορνε.
Στρώνουμε λαδόκολλα στα ταψακια μου.
Προθερμενουμε το φούρνο μου στους 180 βαθμούς στο αεροθερμο.
Με έναν κορνε με στρογγυλή μύτη μπροστά κάνουμε μπαστουνακια…..όχι πολύ μεγάλα….τα μπισκοτάκια απλώνουν.
Αφήνουμε λίγη απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας ή μέχρι να χρυσαφισουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και φυλάμε σε γυάλινο βάζο και κλείνουμε καλά.
Σερβίρουμε με το παγωτό
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.