Συνταγές
Τα καλύτερα τυροπιτάκια με γιαούρτι και φυσικά εύκολα και γρήγορα!
όσες φορές και να τα κάνουμε γίνονται ανάρπαστα τα συγκεκριμένα τυροπιτάκια!
Η Συνταγή είναι από Πόπη Κουζούπη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φαρίνα
1 γιαούρτι στραγγιστο
150 γρ βούτυρο λιωμένο
300 γρ φέτα
2 αυγά
Πιπέρι
Λίγο αλάτι
Για το αλειμα:
1 αυγό
Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σ’ ένα μπολ κ ζυμωνουμε .
Πλαθουμε μικρά μπαλάκια (γτ φουσκώνουν κιόλας στο φούρνο)
αλείφουμε με αυγό, βάζουμε σουσάμι κ ψήνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί στον φούρνο αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσουν.
Η Συνταγή είναι από Πόπη Κουζούπη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για αγαπημένα ζαμπονοτυροπιτάκια.
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
ζύμη άτσμα
600 ml γάλα χλιαρό
300 ml ηλιέλαιο
δύο χαρτάκια μαγιά ξηρή
τρεις κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
2 ασπράδια αυγών
μιάμιση κουταλιά του γλυκού αλατι
1 κιλό αλεύρι και λίγο ακόμα
10 φέτες ζαμπόν
10 τυρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το χλιαρό γάλα τη μαγιά ανακατεύουμε ρίχνουμε το αλάτι και τη ζάχαρη το ηλιέλαιο τα ασπράδια και τέλος το αλεύρι μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη
Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μία ώρα κόβουμε σε μικρά μπαλάκια ανοίγουμε με το χέρι
Βάζουμε μία λωρίδα τυρί και μία ζαμπόν και κλείνουμε τα ζαμπονοτυροπιτάκια τα περνάμε με λίγο αυγό και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.