Συνταγές
Τα καλύτερα ρολάκια κανέλας που έχετε φάει με καρύδια και βουτυρόκρεμα
Η Συνταγή είναι από “Instasuntages”.
Υλικά για την ζύμη
3/4 κούπας χλιαρό γάλα
2 1/4 κ.γ μαγιά ξηρή
1/4 κούπας ζάχαρη
1 αυγό ολόκληρο + 1 κρόκο
1/4 κούπας βούτυρο λιωμένο
3 κούπες αλεύρι δυνατό για ψωμί
3/4 κ.γ αλάτι
Υλικά για την γέμιση
2/3 κούπας ζάχαρη καστανή
1 1/2 κ.σ κανέλα
1/4 κούπας καρύδια ψιλοκομμένα
1/4 κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για την βουτυρόκρεμα
120γρ τυρί κρέμα
3 κ.σ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 κούπας ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση :
Ζεσταίνουμε το γάλα να είναι χλιαρό και το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε την μαγιά και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το αυγό, τον κρόκο και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το γάντζο και ζυμώνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη απο τα τοιχώματα και γίνει μια μπάλα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε 1-2 κ.σ αλεύρι.
Λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα το ζυμάρι να διπλασιαστεί για περίπου μιάμιση, 2 ώρες.
Όταν έχει φουσκώσει αρκετά, αλευρώνουμε καλά τον πάγκο μας και ανοίγουμε την ζύμη σε παραλληλόγραμμο. (25×35 περίπου) Βουτυρώνουμε την επιφάνεια και προσθέτουμε το μείγμα της γέμισης.
Ρολάρουμε την ζύμη και την κόβουμε σε χοντρές φέτες.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψάκι μας και αραδιάζουμε τις φέτες που κόψαμε.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη για 1 ώρα να φουσκώσουν.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί. Όταν κρυώσουν τα ρολά αλείφουμε με τη κρέμα και απολαμβάνουμε. (Βγαίνουν 12 μεσαίου μεγέθους)
Η Συνταγή είναι από “Instasuntages”.