Connect with us

Συνταγές

Τα δικά σας τσουρέκια έγιναν αφράτα και κορδόνατα ;

Published

on

93256845 2511487415779412 673637655845535744 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”

Υλικά για 3-4 μεγάλα τσουρέκια
1.250 γρ. αλεύρι για τσουρέκια( η αλεύρι χωριάτικο)
125 γρ.μαγιά νωπή
150 γρ. Μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. Φρέσκο ανάλατο βούτυρο
500 γρ. ζάχαρη στεβιας κρυσταλλική
150 γρ. νερό
100 γρ. Χυμό πορτοκαλιού
ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
1 κ.γ μαστίχα
2 κ.γ μαχλέπ
Λίγο κακουλέ
6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

2 κρόκους αυγού για άλλειμμα και λίγο γάλα

Για επικάλυψη φιλέ αμυγδάλου
Σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε την μαγιά με 2 χούφτες αλεύρι 1-2 κουταλιές ζάχαρη και λίγο χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός και το αφήνουμε σκεπασμένο να φουσκώσει, χρειάζεται περίπου 1 ώρα.
Στο μπλέντερ αλεθουμε την μαστίχα το μαχλέπι , το κακουλέ και λίγο ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό την ζάχαρη την μαργαρίνη το ξύσμα και την σκόνη των μυρωδικών και τα ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και η μαργαρίνη(δεν το βράζουμε).
Αποσύρουμε από την φωτιά αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μόλις είναι χλιαρό ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε να διαλυθούν.

Όταν φουσκώσει η μαγιά ρίχνουμε μέσα όλο το αλεύρι και το μίγμα με τα μυρωδικά και ανακατεύουμε στο μίξερ με το γάντζο.

Λιώνουμε το φρέσκο βούτυρο και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί και συνεχίζουμε να χτυπάμε με τον γάντζο για περίπου 5-10 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Η ζύμη πρέπει να μαζευτεί στο γάντζο, αν δεν μαζευτεί ίσως θέλει 1-2 κουταλιές αλεύρι ακόμα.

Όταν την αφαιρέσετε από το γάντζο θα κολλάει στα χέρια σας λίγο, μην φοβηθείτε.
Αφού έχει γίνει η ζύμη αφήνουμε να φουσκώσει μεσα σε μπολ που έχουμε λαδώσει ελαφρώς και σκεπαζουμε με διαφάνεια και πετσέτα για τουλάχιστον 3 ώρες.

Όταν φουσκώσει, το ξεφουσκώνουμε, χωρίζουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια των 300 γρ. και σχηματίζουμε κορδονια κάνουνε ότι σχήμα θέλουμε.
Αφήνουμε τα τσουρέκια σε ζεστό χώρο να φουσκώσουν σκεπασμένα με νάιλον σακούλα για περίπου μια ώρα.

Αλείφουμε με τον κρόκο διαλυμένο με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180’C βαθμούς αέρα για 40 λεπτά και σκεπάζουμε στα μισά του χρόνου με χαρτί ψησηματος.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές1 ώρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές3 ώρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές3 ώρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές17 ώρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές19 ώρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές21 ώρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές23 ώρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές1 ημέρα ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές2 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές4 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές5 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Exit mobile version