Ορεκτικα
Τα έκανα και τρελάθηκα από τη γεύση! Τηγανόψωμα με φέτα ή ότι άλλη γέμιση θες!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πολύ ωραία συνταγή για τηγανόψωμα, εύκολα και γρήγορα, στο τηγάνι ή στο φούρνο. Τα δοκιμάσαμε, μας άρεσαν πολύ και σας την προτείνω ανεπιφύλακτα!
Η συνταγή/Φώτο είναι από την κ. Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Για την ζύμη
1 κιλό αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κτγ. αλάτι
2 κτσ. λάδι
1 κτσ. ξύδι
νερό
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και τα ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε κάνει μία ωραία ζύμη.
Εν συνεχεία, χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε μικρά πιτάκια.
Στη συνέχεια, τα γεμίζουμε με φέτα ή με ότι άλλη γέμιση επιθυμούμε!
Τέλος, τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο! Μπορείτε να τα φτιάξετε και στο φούρνο!
Η συνταγή/φώτο είναι από την κ. Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αν σου άρεσαν αυτά τα τηγανόψωμα, τότε δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς και στην επόμενη συνταγή για μοναδικά κρουασάν τυριού, αφράτα και πολύ χορταστικά! Τα παίρνεις στο γραφείο ή στο σχολείο και ξεμπέρδεψες!
Η συνταγή/φώτο είναι από την κ. Gharib Naeim – “Αγαπώ τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Οι συνταγές μας”.
Υλικά
1 κτσ. μαγιά
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
1 φλιτζάνι λάδι
2 αυγά, (μοιράζουμε στους κρόκους)
300 γρ. τυρί labneh
3 κτσ. ζάχαρη
μισή κουταλιά αλάτι
Αλεύρι της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
Αρχικά, βάζουμε στο μπολ τη μαγιά και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το νερό, το λάδι και τα ασπράδια και χτυπάμε.
Κατόπιν, προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη.
Συνεχίζουμε και ζυμώνουμε τη ζύμη για λίγα λεπτά, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα.
Μετά το πέρας μίας ώρα, κόβουμε τη ζύμη, τη πλάθουμε, βάζουμε τυρί και τυλίγουμε σε ρολό.
Βάζουμε δύο κουταλιές λάδι στον κρόκο του αυγού, το απλώνουμε πάνω από τη ζύμη, και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μέγεθος του φλιτζανιού που χρησιμοποιώ: 200ml. Το μέγεθος του φλιτζανιού τσαγιού που χρησιμοποιώ: 125 ml.
Η συνταγή/φώτο είναι από την κ. Gharib Naeim – “Αγαπώ τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Οι συνταγές μας”.
Έχεις δοκιμάσεις να κάνεις αυτά τα κρουασάν; Κάντο σύντομα, δεν θα χάσεις!