Γλυκα
Πανέμορφα, πεντανόστιμα και καλοφτιαγμένα ταρτάκια – άκρως δροσιστικά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eleni Kalaitzidou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση μπισκότου
220γρ βούτυρο κρύο
100γρ.αχνη
25γρ. γάλα
1 αυγό
400 γρ. αλεύρι γ. ο. χ
Μισό κ.γ. μπέικιν
Κρέμα
500γρ.γάλα
500γρ.κρεμα γάλακτος
160γρ.ζαχαρη
2 βανίλιες
6 κρόκους
2 αυγά ολόκληρα
40γρ.αλευρι
40γρ.κορν φλάουρ
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση για τις βάσεις
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί σε μικρή ταχύτητα με το φτερό και σιγά σιγά αυξάνουμε μέχρι να δέσει το ζυμαράκι μας. Δεν θέλει πολύ ώρα. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, καλύτερα όλο το βράδυ.
Ανοίγουμε το φύλλο ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες σε λεπτό φύλλο, κόβουμε με κουπατ και τα βάζουμε ανάποδα πάνω στις θήκες για μαφινς. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις βάσεις τους για να μην φουσκώσουν. Ψήνουμε στους 170 μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 20 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Όταν κρυώσουν τα αλείφουμε αν θέλουμε με λιωμένη κουβερτούρα για να τα διατηρήσουμε τραγανά.
Κρέμα
Βάζουμε σε κατσαρολίτσα το γάλα με την κρέμα γάλακτος να ζεσταθούν.
Σε μπολ χτυπάμε τα αβγά με το αλάτι και την ζάχαρη.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το κορν φλαουρ με το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Παίρνουμε το ζεστό γάλα με την κρέμα γάλακτος και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα αυγών χτυπώντας τα συνεχώς .
Στην συνέχεια αδειάζουμε όλο το μείγμα πάλι μέσα στην κατσαρολίτσα.
Την τοποθετούμε πάλι στην φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς.
Μέχρι να δούμε ότι η κρέμα μας έχει δέσει.
Την αδειάζουμε σε μεταλλικό μπολ να κρυώσει πολύ πιο εύκολα και καλύπτουμε ακουμπώντας επάνω στην επιφάνεια τη μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα.
Αφού κρυώσει την χτυπάμε λίγο να αφρατέψει γεμίζουμε τα ταρτάκια με την κρέμα αφήνοντας ένα μικρό κενό για να διακοσμήσουμε αν θέλουμε με την σαντιγί. Ή αν θέλουμε τα αφήνουμε έτσι και βάζουμε από πάνω φρούτα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eleni Kalaitzidou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Ήρθε η ώρα να δεις όλη την λίστα με τις πιο ξεχωριστές συνταγές για τάρτα– Καλή σου απόλαυση!