Συνταγές
Ταμπουλέ! Ειδικά σαν συνοδευτικό στο ψάρι κ είναι κ θρεπτικότατο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
200γρ πλιγούρι
15 ντοματινια
1 κόκκινη πιπεριά
6 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 αγγουράκι χωρίς τα σπόρια του
4 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κσ δυόσμο ψιλοκομμένο
6 κσ ελαιόλαδο
1 λεμόνι το χυμό και το ξύσμα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπωλ βάζουμε το πλιγούρι και το σκεπάζουμε με ζεστό νερό ισα να το καλυπτει. Καλύπτουμε το μπωλ και αφήνουμε περίπου 15 λεπτά να ρουφήξει τα υγρά.
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας τις ντομάτες, τη πιπεριά, τα κρεμμυδάκια, το μαιντανο, το δυοσμο και το αγγουράκι αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια και τα βάζουμε σε μπωλ.
Προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε. Σε ένα σεικερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι, το σκόρδο και αλάτι πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.
Τα υλικά όλα προσθέτετε ή αφαιρείτε ανάλογα με την προτίμησή σας.
*Η αυθεντικΗ:
έχει μόνο πολυ μαϊντανό, ελάχιστο πλιγούρι 2-3 κουταλιές της σούπας σε σαλατιέρα, ελάχιστο δυόσμο, λίγη ντομάτα, αγγουράκι, κρεμμυδάκι κ πολυυυυ λεμόνι
Από τις πιο όμορφες αναμνήσεις που φτιάχνεις, είναι αυτές γύρω από ένα τραπέζι στρωμένο με φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Elena Psillia .