Connect with us

Συνταγές

Τέτοια υπέροχα πιροσκί δεν έχετε ξαναδοκιμάσει…

Published

on

55944960 2286320361652368 7891651335773224960 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι της κ. Emouska Dramini – ” Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.

Υλικά για τη ζύμη
1 ποτήρι χλιαρό προς ζεστό νερό( 300 )
1 ξερή μαγιά (8γρ)
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι΄
και 1 φλυτζανάκι του καφέ – καλαμποκέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις – όσο πάρει για να γίνει μαλακή ζύμη ( 3 ποτήρια, και παραπάνο ) μισό κιλο)
Βάζουμε το νερό σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, την μαγιά και το αλάτι και ανακατεύουμε. Μετά βάζουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά ( για 10 λεπτα), βουτώντας τα χέρια στο λάδι, για να γίνει μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε πολύ καλά με μια πετσέτα, από πάνω μια κουβερτούλα μικρή, και αφήνουμε για να φουσκώσει καλά.
( Για να φουσκώσει πιο γρήγορα η ζύμη μου, βαζω το μπολ στο προθερμασμένο φούρνο στους 40 βαθμους( όχι παραπάνω!! δηλαδή να΄’ναι κάτω απ’ τους 50 βαθ.), με μια πετσετα, μετά το καπάκι του μπολ,το κλείνουμε καλά για να μην πέρναει ο αεράς και σε 20 λεπτά η ζυμη θα’ναι έτοιμη.)

Για τη γέμιση με πατάτα
– βράζουμε 4 πατάτες, τα πατάμε, κάνουμε σαν πουρες, προσθέτοντας αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι, λίγη ρίγανη και 1 ψιλοκομμένο κρεμμίδι, που πριν σ ‘ενα μικρο τηγανάκι με ελαιόλαδο, πήρε το χρυσαφένιο χρωμα)

Για τη γέμιση με τυρί
– γίνεται με μυζήθρα ή με φέτα για τις πίτες, σ’ ένα μπολ – το τυρί(μυζήθρα) 300-400 γρ, το μαυρό πιπέρι και ένα αβγό, με ένα πιρούνι τ’ ανακατεύουμε καλά) και εάν χρειάστεί)) λίγο αλάτι.

Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, παιρνουμε μια ποσότητα της ζύμης, την χωρίζουμε σε μικρές μπαλίτσες, τους αλευρώνουμε και αφήνουμε για λίγα λεπτά να ξεκουραστουν πανω σε πέτσετες (για να μην μας κολλάει η ζύμη). Σε αλευρωμένο πάγκο, ανοίγουμε σε μικρά φύλλα τις μπαλίτσες μ’ ένα πλάστη, όχι λεπτά και βάζουμε 1-2 κουταλιες του γλυκού από τη γέμιση. Τα κλείνουμε τα πιροσκί κάλα ετσι,( όπως στη φωτογραφία απ’το ιντερνετ, την έβαλα για να τα δείτε) και τα βάζουμε πάλι στις πετσέτες( να μην είναι κοντα το ένα με το αλλό), για να φουσκώσουν γαι 10 λεπτα ακόμα..

Για τηγάνισμα- 40-45 πιροσκί – θέλει 1 λιτρο καλαμποκέλαιο. Να’ ναι καλά προθερμασμένο, πολύ ζεστο λάδι σ’ ένα βαθύ τηγάνι και να βάζετε ετσι τα πιροσκί στο τηγάνι, ώστε να’ χουν χωρο να φουσκώσουν και να τηγανιστούν πολύ καλά και απ’ τις δυο πλευρές μέσα στο λάδι. Τηγανίζουμε σε μέτρια προς μεγάλη φωτιά, μετα τα βάζουμε σ ‘ενα μεγάλο βαθύ μπολ σε απορροφητικό χαρτί από κατω, για να φυγουν τα λάδια τηγάνισματος. Τα σκεπάζετε τα πιροσκί με το καπάκι του μπολ για 5 λεπτά και μετά ένα ένα τοποθετείτε σε μια παιατέλα..!

Η ζύμη είναι ζωντανή) γι’ αυτο πάντα να την μιλάτε, θέλει αγάπη και ευχάριστη διάθεση ) και το τηγανητό αβγό που θα το ετοιμάζεις με αγάπη, για να το προσφέρεις για τους αγαπημένους σου, γίνεται το πιο νόστιμο φαγητο του κόσμου ))

Δοκιμάστε τα πιροσκί και με το κιμά
Για την γέμιση θέλει 300 γρ. κιμα μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο), ένα μεγαλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λίγο ελαιόλαδο. Σε τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τον κιμά με το κρεας, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε λίγο νερό, μαγειρεύετε τον κιμά μέχρι να πιει το νερο του. ( από αυτή τη γέμιση στα πιροσκί βάζετε μόνο σπό 1 κουτ. του τσαγιου)

Η Συνταγή είναι της κ. Emouska Dramini“Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές12 λεπτά ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές54 λεπτά ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές16 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές18 ώρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές20 ώρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές22 ώρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές24 ώρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές5 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές5 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Exit mobile version