Συνταγές
Τέλειο και γευστικό σοκολατογλυκό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ευαγγελία Γκιαούρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΣΠΕΣΙΑΛ απολαυστικό γλυκό, που πρέπει να το φτιάξεις για να καταλάβεις, τι ακριβώς σημαίνει..
Υλικά για το κέικ:
4 αυγά
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. Φαριναπ
3/4 φλ βούτυρο λιωμένο
1/2 φλ. κακάο
1 φακελάκι βανίλια σκόνη με πορτοκάλι ή 2 βανίλιες
1/2 φλ. κονιάκ ή χυμό πορτοκαλιού
Για το σιρόπι:
1 φλ. κακάο
1 κ.σ. βούτυρο
1 φλ. νερό
2 φλ. ζάχαρη
2-3 κ.σ. λικέρ πορτοκαλι ή οτι ποτό θέλετε
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά για το κέικ αφου ξεκινησουμε με τα αυγα και τη ζάχαρη για 5 λεπτα στο μίξερ και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψακι αφου το έχουμε βουτυρωσει πρωτα…
Ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω-κάτω.Μπορει να χρειαστεί πιο πολύ,αναλογα το ταψι μας!
Βράζουμε για 5 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι σε μεγαλη κατσαρόλα γιατί φουσκώνει ανακατευοντας συνέχεια!
Αφού κρυώσει λίγο το σιρόπι, το ρίχνουμε πάνω στο κέικ και το τρυπάμε με οδοντογλυφίδα εδώ κι εκεί για να απορροφήσει το σιρόπι..
Φτιάχνουμε και ενα ΓΛΑΣΟ με
125 γρ κρέμα γαλακτος και
125 γρ.κουβερτουρα και ανακατευοντας συνέχεια σε ενα κατσαρολακι σε σιγανη φωτιά,μολις κατεβασουμε απο τη φωτιά βάζουμε ενα κουταλακι μέλι.
Περιχύνουμε με αυτο το γλυκό μας και στολιζουμε με ροζετες σαντιγί και γλυκό λεμόνι…και τριμμένο μπισκοτο
Η Συνταγή είναι από κ. Ευαγγελία Γκιαούρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.