Συνταγές
Τέλειο αφράτο και πολύ ελαφρύ τσιαπάτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ευδοκία Παπαμακαρίου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ.αλευρι,400 γρ. νερό χλιαρό,1 μισή κουτ. γλυκου μαγια ξερη,1 μισή κουτ. γλυκου αλατι.Σε λεκανη το νερό χλιαρό με την μαγια, ανακατεύουμε με κουτάλι να διαλυθεί η μαγια,μετα το αλευρι,κ το αλάτι,κ ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι μας,το μίγμα μας θα κολαει,μόλις ενωθεί το μίγμα μας σκεπαζουμε με μεμβρανη
αφηνουμε σε ζεστο μερος για 30 λεπτά,μετα βγαζουμε κάνουμε 4 διπλώματα σε σταυρό την μία ζύμη πάνω στην αλλη ενώ βρεχουμε τα χερια μας πριν πιάσουμε το μίγμα,κ σκεπαζουμε πάλι με την μεμβρανη για άλλα 30 λεπτά ξεκουραση, αυτό το κάνουμε 3 φορές,την 4 ριχνουμε στον πάγκο μας μπολικο αλευρι
την ριχνουμε γυρνώντας ανάποδα την λεκάνη μας κ την ανοιγουμε λιγο λίγο με τα χερια μας σε ένα ορθωγωνιο σχήμα,τα χερια μας βέβαια τα έχουμε βουτηξει στο νερό,μετα από την μία πλευρά διπλώνουμε την ζύμη στο κέντρο, μετα την άλλη πλευρά πάνω από αυτήν, κ κοβουμε σε 3 κομμάτια αφού είναι λίγο ποιο εύκολη να την πιάσουμε λόγω του αλευρι
βαζουμε σε ταψι λαδοκολα,κ βαζουμε κ τα τρία κομμάτια όπως τα τσουρεκια με ανασηκωμένη λίγο την λαδοκολα ανάμεσα τους
Αφηνουμε 1 ώρα με μιαμιση σε χλιαρό μέρος,αναθερμαινουμε τον φούρνο στους 230 βαθμους
ψεκαζουμε με λίγο νερό βαζουμε το ταψί μας μέσα κ απο κάτω ένα ταψάκι με καυτο νερό κ ψηνουμε για 25 με 30 λεπτα
Η Συνταγή είναι από Ευδοκία Παπαμακαρίου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.