Ορεκτικα
Γρήγορη και απλή συνταγή για Σπιτικό ψωμί με ζύμη Τσιαπάτα
Υλικά 1 κιλό αλεύρι 3 κ.τ.σούπας ελαιόλαδο 4 κ.τ. γλυκού αλάτι 1 κ.τ. γλυκού μαγιά ξερή ή 15 γραμμάρια νωπή 600 ml νερό Ελάχιστο βούτυρο για τις φόρμες Εκτέλεση Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι,(κρατάμε 2 κ.τ.σούπας για τις φόρμες) το λάδι, το αλάτι τη μαγιά και 500 γραμμάρια από το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι η […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Γρήγορη και απλή συνταγή για Σπιτικό ψωμί με ζύμη Τσιαπάτα
Υλικά
1 κιλό αλεύρι
3 κ.τ.σούπας ελαιόλαδο
4 κ.τ. γλυκού αλάτι
1 κ.τ. γλυκού μαγιά ξερή ή 15 γραμμάρια νωπή
600 ml νερό
Ελάχιστο βούτυρο για τις φόρμες
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι,(κρατάμε 2 κ.τ.σούπας για τις φόρμες) το λάδι, το αλάτι τη μαγιά και 500 γραμμάρια από το νερό.
Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά τα υπόλοιπα 100 γραμμάρια από το νερό και ζυμώνουμε καλά μέχρι το νερό να απορροφηθεί από τη ζύμη.
Πασπαλίζουμε τη ζύμη με αλεύρι, σκεπάζουμε τη λεκάνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για μία ώρα.
Βουτυρώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε δύο ορθογώνιες φόρμες για κέικ.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και βάζουμε ένα κομμάτι σε κάθε φόρμα για κέικ και το τραβάμε να απλώσει και να καλύψει ολόκληρη τη φόρμα.
Σκεπάζουμε τις φόρμες και τις αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή με μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη σε όγκο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.