Συνταγές
Τέλειος χαλβάς αγαπημένος και νόστιμος με σταφίδες, κράμπερι και αμύγδαλα ολόκληρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Esjola Cobani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 ποτήρι 200μλ σπορελαιο
2 ποτήρια σιμιγδαλέι
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Κανέλα και γαρύφαλλο σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι,το ανακατεύουμε για να πάρει χρώμα χρυσάφιενιο, ρίχνουμε τή ζάχαρη το νερό και ανακατεύουμε συνέχεια
ρίχνουμε το ξύσμα τα αμύγδαλα,της σταφίδες, κραμπερι, κανέλα και γαρύφαλλο
ανακατεύουμε μέχρι να πήξει αρκετά.Μετα το ρίχνουμε σε φόρμα που έχουμε το πατάμε λίγο με το κουτάλι για να βγει ωρεα απ’τή φόρμα
Η Συνταγή είναι από Esjola Cobani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για δίχρωμο χαλβά που το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει
Η Συνταγή είναι από κ. Μαίρη Ηλιοπούλου– “Χρυσές Συνταγές”.
Υλικά
1 φλυτζανα ηλιέλαιο
1 φλυτζανα σιμιγδάλι χοντρό
1 φλυτζανα σιμιγδάλι ψιλό
Λιγη κανέλα σκόνη
Αμύγδαλα, σταφίδες
Σιρόπι
3 φλυτζανια νερό
1 φλυτζανι πορτοκάλι
2,5 φλυτζανια ζάχαρη
Φλούδα πορτοκαλιού
1 ξυλακι κανελα
Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι, βράσιμο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
Σε φαρδιά κατσαρόλα κ σε σιγανή φωτιά καβουρντίζουμε στο λάδι το σιμιγδάλι μέχρι να πάρει το χρώμα της κανέλας. Ρίχνουμε αν θέλουμε σταφίδα κ αμύγδαλα.
Τον κατεβάζουμε για λίγο από τη φωτιά να πέσει η θερμοκρασία κ πολύ προσεκτικά ρίχνουμε μέσα το σιρόπι. Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να αρχίζει να ξεκολλάει ο χαλβάς από τις άκρες της κατσαρολας.
Μετά παίρνουμε τη μισή ποσότητα σε άλλο σκεύος κ ρίχνουμε μέσα ένα κομμάτι κουβερτούρα μέχρι να λιωσει. Στρώνουμε σε φόρμα εναλλάξ.
Η Συνταγή είναι από κ. Μαίρη Ηλιοπούλου– “Χρυσές Συνταγές”.