Γλυκα
Τέλεια χιονισμένα τρουφάκια, ότι πρέπει για τις γιορτές.
Εμφανισιακά είναι υπέροχα και πολύ πρωτότυπα, αλλά και γευστικά σίγουρα θα σας καταπλήξουν όλους τα πιο σούπερ χιονισμένα τρουφάκια!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT
Υλικά
για τα τρουφάκια
220 γρ. ξερά φρούτα (βερίκοκα, σύκα, κλπ)
110γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
220 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα ή οποιοδήποτε άλλο
ξηρό καρπό
ξύσμα από ένα λεμόνι
10 γρ. κανέλα (προαιρετικά)
για την μαρέγκα
3 ασπράδια αυγού ή 90 γρ.
1 βανίλια
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
για το πασπάλισμα
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, φτιάχνοντας τη μαρέγκα. Αναμιγνύουμε με το μίξερ τα ασπράδια, τη βανίλια και την κρυσταλλική ζάχαρι έως ότου το μίγμα να γίνει σφιχτό.
Συμπληρώνουμε την ζάχαρι άχνη, μέσα από ένα σουρωτήρι, ανακατεύουμε με τη μαρίζ.
Προχωράμε στο επόμενο βήμα για τα τρουφάκια. Θρυμματίζουμε τα καρύδια ή άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας μας στο Multi πολύ καλά και τα βάζουμε σε ένα μπωλ. Συνεχίζουμε θρυμματίζοντας τα ξερά φρούτα. Ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα καρύδια με τα ξερά φρούτα, το ξύσμα λεμονιού, τη κανέλα και την μαρμελάδα. Ζυμώνουμε κατόπιν τη ζύμη αυτή με τα χέρια μας και την πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
Συνεχίζουμε, ανακατεύοντας τα τρουφάκια μέσα στην μαρέγκα με δύο κουτάλια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 90 με 100 βαθμούς για περίπου 1 με 1.30 ώρα.
Δείτε τη συνταγή βήμα βήμα για “τρουφάκια “ και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το φτιάξετε μόνο μια φορά!
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT