Συνταγές
Τέλεια φτιαγμένα μελομακάρονα με χυμό και ξύσμα μανταρινιών αυτή τη φορά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 ποτήρια νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη όχι καλά γεμάτο
1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
1 ποτήρι νερού χυμό μανταρινιών (από τα παλιά αρωματικά με τα κουκούτσια )
Ξύσμα από 5 μανταρίνια
2 κουταλάκια κοφτά του γλυκού σόδα
2 κουταλάκια γλ μπέικιν παουντερ
1 κουταλάκι κανέλα
1/3 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Το ποτήρι μου είναι 200 γραμμαρίων
Σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
600-700 γρ μέλι.
Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό 4 λεπτά, ρίχνουμε το μέλι να λιώσει ξαφρίζουμε το αφαιρούμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Καρύδι και κανέλα για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός το χυμό τη σόδα το αλεύρι και το μπέικιν παουντερ.
Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη .
Προσθέτουμε το χυμό μαζί με τη σόδα.
Έχουμε ανακατέψει το μπέικιν παουντερ με το αλεύρι και ρίχνουμε στα υγρά λίγο λίγο ζυμωνοντας ίσα για να ομογενοποιηθει το μίγμα.
Αφηνουμε λίγα λεπτά και πλάθουμε μακρόστενα σχήματα, τα τοποθετούμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος, με πιρούνι τα πιέζουμε τρυπώντας στην επιφάνεια τους και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου με αέρα για 30 λεπτά περίπου .
Τα ψήνουμε δύο δύο τα ταψιά και στα μισά του ψησίματος τους αλλάζω θέση.
Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σιρόπι που την έχουμε πάνω στο μάτι της κουζίνας στη χαμηλότερη θερμοκρασία για 2 με 3 λεπτά , σπάζουμε ένα και βλέπουμε εάν έχει ρουφήξει σιρόπι εάν όχι τα αφήνουμε λίγο ακόμα, τα βγάζουμε σε πιατέλα και τους ρίχνουμε καρύδι ανακατεμένο με κανέλα .
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.