Συνταγές
Τέλεια τσουρέκια πετυχημένα σκέτη νοστιμιά
Η Συνταγή είναι από Giannis Artemis Peteinarakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Για το προζύμι
200γρ μαγιά φρέσκια
1,5 ποτήρι του νερού γάλα φρέσκο
500γρ δυνατό αλευρι ( περίπου)
Βάζουμε το προζύμι σε ζεστό μέρος να φουσκώσει 20 λεπτά
10 αυγά
3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
1 φακελάκι μαχλεπι
Λίγη μαστίχα ( για να μην μας πικρησουν)
1 φακελάκι μαχλεπι
1 φακελάκι κακουλέ
3 βανιλιες
600γρ γάλα χλιαρό
Μισό ποτήρι του νερού λάδι ελαφρύ
1 πακετο βουτυρο ( χωριό)
2,5 κιλά αλεύρι δυνατό (περιπου)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όταν είναι έτοιμο το προζύμι βάζουμε την ζάχαρη, τα αυγά ,το , γάλα, το λάδι, και το μισό βούτυρο (το άλλο μισό το κρατάμε για να βουτάμε τα χέρια μας στο βούτυρο να ζυμωσουμε καλά την ζύμη) προσθέτουμε το μαχλεπι , το κακουλέ, τις βανιλιες και την μαστίχα και τελευταίο το αλεύρι.
Ζυμωνουμε πολύ καλά με τα χέρια για 20 λεπτά το λιγότερο. Και αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει 1 ώρα , όταν είναι έτοιμη πλάθουμε τα τσουρέκια και ξανά τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
Τα αλοιφουμε με αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς 25 λεπτά το κάθε ταψί
Μπορούμε να τα βάλουμε ΣΕ ΦΌΡΜΕΣ ΤΟΥ ΚΈΙΚ ΜΑΚΡΌΣΤΕΝΕΣ ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΌ ΧΑΡΤΊ
Η Συνταγή είναι από Giannis Artemis Peteinarakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.