Συνταγές
Τέλεια τουλουμπάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Σπιτικές Ελληνικές Νοστιμιές της Χαρας”
ΥΛΙΚΑ
Ζυμη
40γρ.σιμιγδαλι ψιλο
150γρ.Αλευρι
140γρ βουτυρο.
250γρ.νερο
5αυγα
1 πρεζα αλατι
2κ.σ.ζαχαρη.
2 βανιλιες
Σπορελαιο για το τηγ.
ΣΙΡΟΠΙ
600γρ ζαχαρη350γρ νερο
2.κ.σ.γλυκοζη
1κ.σ. χυμο λεμονι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βραζουμε τα υλικα για το σιροπι περιπου 5 λεπτα και αφηνουμε να κρυωσει.
Βαζουμε στη φωτια το νερο βουτυρο ζαχαρι καιαλατι.Μολις παρει βραση χαμηλωνουμε τη φωτια και ριχνουμε μεσα το αλευρι το σιμιγδαλι και τη βανιλια.
Ανακατευουμε χεχρι να μαζευτει η ζυμη γυρω απ την κουταλα.Αποσυρουμε αφηνουμε λιγο να κρυωσει και προσθετουμε ενα ενα τ αυγα.
Τοποθετουμε σε κορνε και τηγανιζουμε κοβοντας με ψαλιδι μικρα μπαστουνακια.
Μολις ροδισουν με τρυπητη κουταλα σουρωνουμε και σιροπιαζουμε για περιπου 2 λεπτα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Σπιτικές Ελληνικές Νοστιμιές της Χαρας”