Συνταγές
Τέλεια συνταγή για σούπερ αφράτα μπριός – δεν υπάρχουν λόγια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κουζινομαγειρέματα”
Υλικά
2 αυγά
1 ποτήρι χλιαρό νερό (200 ml)
1 ποτήρι χλιαρό γάλα (200 ml)
1 ποτήρι λάδι (125 ml)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουτάλια κουταλιές της σούπας ζάχαρη (αν θέλετε να είναι πιο γλυκά μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη ζάχαρη)
1 φρέσκια μαγιά
Περίπου 800 γραμμάρια αλεύρι (η υφή της ζύμης πρέπει να κολλάει ελαφρώς στα δάχτυλα μας)
125 γραμμάρια βουτύρου θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
Σε ενα μπόλ ρίχνουμε το νερό και το γάλα την ζάχαρη το λάδι τα ασπράδια των αυγών και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε επειτα την μαγιά και ανακατεύουμε πολύ καλα για να λιώσει και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μαζί με το αλάτι.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη και αφράτη.Τ ην αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστο μέρος μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της. Κατόπιν ρίχνουμε λίγο λάδι στον πάγκο εργασίας και τοποθετούμε επάνω την ζύμη.
Ανοίγουμε την ζύμη με τα χέρια ενα μακρόστενο φύλλο και απλώνουμε το μαλακο βούτυρο σε όλη την επιφάνεια. Επειτα διπλώνουμε ενα μέρος του φύλλου πρός το κέντρο και βάζουμε πάλι βούτυρο στο τμήμα που έχουμε γυρίσει κάνουμε το ίδιο και στο αλλο κομμάτι το παίρνουμε και το τοποθετούμε πάνω στο βουτυρωμένο τμήμα.
Απλώνουμε όσο μπορούμε με τα δάχτυλα μας το διπλωμένο φύλλο και καλύπτουμε με βουτυρο.διπλωνουμε στα δυο και ξανά απλώνουμε με τα δάχτυλα το φύλλο μας. Κατόπιν κόβουμε λωρίδες μακρόστενες.Παίρνουμε κάθε λωρίδα την διπλώνουμε στα δυο τεντώνουμε λίγο την στριφογυρίζουμε και ενώνουμε τις δυο άκρες.
Δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο τα μπριός και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος. Χτυπάμε τους κρόκους και αλείφουμε τα μπριος,πασπαλίζουμε με λίγο μαυροκούκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 c για 15-20′ η μέχρι να ροδίσουν
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κουζινομαγειρέματα”