Συνταγές
Τέλεια συνταγή για νόστιμη κοτόπιτα με φύλλο κούρου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ελενα Μακαρη-Μπαχάρι και κανέλα.”
Υλικα για κοτοπιτα
Μισο κοτοπουλο
1 πακετο φύλλο κουρού
500 ml κρεμα γαλακτος για φαγητο
1 αυγο
2 κσ νισεστε
1 κσ φυτινη
μαϊντανο ψιλοκομενο
2 κουπες τριμμενα τυρια ( εγω εβαλα 1 κουπα ρεγκατο 1 κουπα καπνιστο Βερμιου)
αλατακι
πιπερακι
λιγο μοσχοκαρυδο
λίγη καπνιστή πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε σε μια κατσαρολα το κοτοπουλο και το βραζουμε περιπου 20 λεπτα.
Μολις βρασει το βγαζουμε και το κρυωνουμε σε κρυο νερο.
Το ξεκοκαλιζουμε και το αλεθουμε στο μουλτι σαν κιμα.
Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε τη μιση κρεμα γαλακτος, σε χαμηλη φωτια, να ζεσταθει καλα. Ριχνουμε στο μουλτι την υπολοιπη κρεμα μαζι με το νισεστε και το αυγο και χτυπαμε πολυ καλα.
Μολις αρχιζει να βραζει η κρεμα ριχνουμε μεσα το μιγμα του μουλτι και ανακατευουμε πολυ καλα να μη μας σβολιασει και κολησει. Μολις πηξει την αποσυρουμε απο την φωτια και ριχνουμε τη φυτινη, αλατι, πιπερι και μοσχοκαρυδο και ανακατευουμε καλα να ρουφιξει την φυτινη.
Την αφηνουμε λιγο να κρυωσει. Μολις φτασει σε θερμοκρασια δωματιου ριχνουμε μεσα το κοτοπουλο, τα τυρια, και το ψιλοκομμενο μαϊντανο και την πάπρικα και ανακατευουμε να γινουν ενα μιγμα. Ανοιγουμε τα φυλλα , και βάζουμε το ένα σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα .
Ρχνουμε το μιγμα και σκεπαζουμε με το δεύτερο φύλλο. Την χαραζουμε, την ψεκαζουμε με λιγο κρυο νερο, και την ψηνουμε στους 190c στις αντιστασεις μεχρι να ροδισει
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ελενα Μακαρη-Μπαχάρι και κανέλα.”