Συνταγές
Τέλεια σπιτικά ψωμάκια ότι καλύτερο στη γάστρα αλλιώς!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Mary Papa – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
670γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
130γρ αλεύρι κίτρινο (μπορείτε να βάλετε μόνο αλεύρι γοχ 800γρ σύνολο)
1 μαγιά ξερή
Μισό κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλάκια αλάτι
540γρ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε ένα φλιτζανάκι τσαγιού από το νερό και διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και 3 κουταλάκια αλεύρι. Αφήνουμε να φουσκώσει 20 λεπτά και μόλις είναι έτοιμο το ανακατεύουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε 10 λεπτά περίπου μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη και αφήνουμε μια ώρα σε ζεστο μέρος να φουσκώσει. Ζυμώνουμε περίπου αλλά 5 λεπτά, χωρίζουμε στα 2 τη ζύμη και διπλώνουμε 3 φορές στα 3 το κάθε ζυμαράκι όπως στο βίντεο.
Αφήνουμε τα 2 καρβελακια σκεπασμένα με μια πετσέτα να φουσκώσουν πάνω στο τραπέζι για 25 λεπτά και ψήνουμε σε καυτή γάστρα στους 225 για μιση ώρα με κλειστό καπάκι.
Ανοίγουμε το καπάκι, πιτσιλαμε με λίγο νερό τα ψωμάκια μας και ψήνουμε με ανοιχτό καπάκι περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν μέσα.
Η Συνταγή είναι από Mary Papa– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.