Συνταγές
Τέλεια πορτοκαλόπιτα γευστική – σκέτος πειρασμός!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από “Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
Υλικα
1 πακέτο φύλλα κρούστας Βηρυτού,200ml.σπορελαιο,100 γρ ζάχαρη,1 φ.μπεικιν,4 αυγά,400 γρ γιαούρτι στραγγιστο ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Καταρχήν τα φύλλα κρούστας τα ΈΧΟΥΜΕ απλωμένα σε τραπεζομάντηλο για ένα 24ωρο να ξεραθούν πολύ
Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι να στέκεται το μίγμα! Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη,το μπέικιν,το ξύσμα,το σπορελαιο
Τέλος το γιαούρτι. Ρίχνουμε σε 4 δόσεις την μαρέγκα στο μίγμα κροκων και ανακατεύουμε πολύ απαλά
Τέλος σπάμε λιγα-λιγα φύλλα και ανακατεύουμε πολύ καλά να μην κολλάνε μεταξύ τους! Λαδωνουμε πολύ καλά το ταψί μας η πυρέξ (28 ν) ρίχνουμε το μίγμα
Το αφήνουμε 20 λεπτά και στην συνέχεια ψήνουμε στους 180 β μέχρι να κοκκινησει πολύ καλά!(Εμένα μου πήρε 50 λεπτά)Ελενξα στο μισάωρο με οδοντογλυφίδα!Την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει
ΣΙΡΟΠΙ:
Υλικα
Μετραμε με το ίδιο ποτήρι:2 ποτήρια νερό,1 ποτήρι χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,3 ποτήρια ζάχαρη,μισό πορτοκάλι την φλούδα του,1 κ σ γλυκόζη
Εκτέλεση:
Τα βράζουμε όλα εκτός γλυκόζη μέχρι να δέσουν πολύ καλά(εμένα μου πήρε 12 λεπτά)στο τελευταίο πεντάλεπτο ρίχνουμε την γλυκόζη.
Το κατεβάζουμε το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου 10 λεπτά και στην συνέχεια σιροπιαζουμε σιγα-σιγα
Αφήνουμε τουλάχιστον 3 ώρες πρώτου την κόψουμε
Και εάν θέλουμε σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι
Η συνταγή είναι από “Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”