Συνταγές
Γλύκισμα η κολοκυθόπιτα με απίθανη γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Vasso Spanou-Margiolaki– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
φύλλο με 500γρ αλεύρι, 250γρ νερό, αλάτι, λάδι, ξύδι.
Μοίρασουμε σε 18 μπαλιτσες τη ζύμη, άνοιξα με μισεστε κάθε μπαλιτσα σε μέγεθος όσο ένα πιατακι του καφέ, άπλωσα φυτίνη+φυτικό λάδι και έκανα 3άδες τις μπαλιτσες μου, σύνολο 6.
Έβαλα στο ψυγείο για 1 ωρίτσα όσο να ετοιμάσω τη γέμιση.
Η γέμιση τώρα, ετριψα 600γρ κολοκύθι πράσινο, το Βάλα σε φαρδύ τηγάνι με λίγο λάδι να τσιγαριστει κ να βγάλει τα υγρά του
πρόσθεσουμε , πιπέρι, αλάτι, τράβηξα από το μάτι και πρόσθεσα 400γρ φέτα, 2 αβγα ελαφρώς χτυπημένα κ 150γρ τυρομάλαμα.
Άνοιξουμε τα φυλλαράκια μου, με το χέρι τα ανοίγω εγώ, ράντισα με φυτίνη δίπλωσα στη μέση, έβαλα στη μια άκρη γέμιση κ τύλιξα σε μπαστουνακι.
Βαζουμε σε ταψί, άλειψα με τη φυτίνη που περίσσεψε, ράντισα με νερό κ ψησουμε στους 200 για μια ωρίτσα.
Η Συνταγή είναι από Vasso Spanou-Margiolaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις Τέλεια και λαχταριστά τηγανιτά κολοκυθάκια – δεν θα θες να τελειώσουν!
Η Συνταγή είναι από κ. Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΆ
ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕΤΡΙΑ
ΨΥΧΟΎΛΑ ΨΩΜΙΟΎ
ΛΙΓΟ ΑΛΕΎΡΙ.
ΤΥΡΙ ΠΑΡΜΕΖΆΝΑ
((Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΣΚΛΗΡΌ ΤΥΡΊ ))
ΑΛΆΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΈΡΙ
ΑΥΓΟ!!
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΥΧΟΎΛΑ ΤΑ ΚΌΒΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΛΈΝΤΕΡ!. ΣΕ ΤΡΊΑ ΜΠΛΟΛΑΚΙΑ ΒΆΖΟΥΜΕ: ΑΛΕΎΡΙ ΣΤΟ ΔΕΎΤΕΡΟ ΑΥΓΟ ΧΤΥΠΗΜΈΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΡΊΤΟ ΨΥΧΟΎΛΑ ΨΩΜΙΟΥ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΆΝΑ ΤΡΙΜΜΈΝΗ ( Η αναλογια είναι μισό ψυχούλα μισό παρμεζάνα)
ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΈΡΙ. ΚΌΒΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΛΟΚΎΘΙΑ ΣΕ ΛΕΠΤΈΣ ΦΕΤΕΣ ΠΡΏΤΑ ΑΛΕΥΡΟΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΣΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΤΈΛΟΣ ΣΤΟ ΜΊΓΜΑ ΜΕ ΤΑ ΨΥΧΟΎΛΑ
ΤΗΓΑΝΊΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΈΤΡΙΑ ΦΩΤΙΆ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΏΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΥΣΆΦΕΝΙΟ ΧΡΏΜΑ
ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΕ ΧΑΡΤΊ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΥΧΌΝ ΛΑΔΙΑ..ΣΕΡΒΊΡΟΥΜΕ ΜΕ ΣΆΛΤΣΑ ΝΤΟΜΆΤΑΣ Η ΤΖΑΤΖΊΚΙ
ΣΥΝΤΑΓΉ ΓΙΑ ΤΖΑΤΖΊΚΙ
500 ΓΡ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΌ ΓΙΑΟΎΡΤΙ
1 ΑΓΓΟΎΡΙ
1 ΜΕΓΑΛΗ ΣΚ. ΣΚΌΡΔΟΥ
1ΚΣ ΕΛΑΙΌΛΑΔΟ
1ΚΣ ΞΥΔΙ
ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ.
Η Συνταγή είναι από κ. Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.