Συνταγές
Τέλεια και γευστική Τούρτα Ferrero Rocher
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Stella Vazladeli – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά
Για το παντεσπάνι:
5 αυγά
125 γρ. Ζάχαρη
Τα χτυπαμε να αφρατεψουν και προσθέτουμε κοσκινισμενα:
125 γρ. Αλεύρι
30 γρ. Κακαο
1 1/2 κ.γ. μπεικιν παουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε 20-25 λεπτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα μεσα στο τσέρκι σε λαδόκολλα.
Αφου ψηθεί το χωριζουμε σε δυο κομμάτια.
Για την κρέμα: χτυπαμε
1 κρέμα γαλακτος 500 ml μέχρι να γίνει σαντιγί
και προσθέτουμε 1 μικρη μερέντα και λίγα αλεσμενα φουντούκια. Αναμειγνυουμε να γίνουν ενα.
Βάζουμε παντεσπάνι και ραντίζουμε με λίγο γάλα ή φτιάχνουμε σιρόπι (200γρ ζάχαρη, 200ml νερο). Απλώνουμε την μιση κρέμα.
Έπειτα παλι παντεσπάνι, ραντίζουμε και πάλι κρέμα.. Βαζω στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να σταθεροποιηθεί.
Για το γλασσο:
Ψιλοκοβουμε 2 κουβερτουρες των 125 γρ (σύνολο 250 γρ.)
Ζεσταίνουμε 125 ml γάλα εβαπορέ
και το ρίχνουμε στην κουβερτούρα με 1 κουταλια μέλι. Αφήνουμε λιγο να λιώσει και ανακατεύουμε να γίνει ενα μείγμα.
Το ριχνουμε πανω στην τούρτα και στα πλάγια και το απλώνω ομοιόμορφα.
Διακοσμουμε με αλεσμενα φουντούκια και Ferrero Rocher.
Η Συνταγή είναι από κ. Stella Vazladeli – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.