Συνταγές
Τέλεια αγαπημένη μαρμελάδα βερύκοκο – μυρωδάτη και πεντανόστιμη
Η Συνταγή είναι από Lena Skouteri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό βερυκοκα
800γρ ζάχαρη
1βανιλια
Χυμός από ένα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα βερίκοκα τα ανοίγουμε στην μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και τα αφήνουμε για δύο τρείς ώρες να βγάλουν τα υγρά τους…
τα σιγοβραζουμε για τρία τέταρτα περίπου και τα ξαφριζω σταδιακά προσθέτω την βανίλια…και τι αφήνουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας πάντα …
δεν θέλει δυνατή φωτιά γιατί φουσκώνει και βγαίνει από την κατσαρόλα … προσοχή
Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού
Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζω σε βάζα που τα έχουμε αποστειρωσει στον φούρνο μικροκυμάτων..
Τα κλείνουμε καλά και τα βάζω αναποδα
Αυτή είναι μία δόση…εγώ έκανα πέντε δόσεις και περνάμε όλο τον χειμώνα
* καθόλου δεν τα λιώνω…με το βράσιμο διαλύονται μόνα τους…άλλωστε είναι μαλακά και ώριμα
Η Συνταγή είναι από Lena Skouteri– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για υπέροχο χρώμα, μοσχοβόλισε ο τόπος και από γεύση… σίγουρα η πιο σούπερ μαρμελάδα φράουλα
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φράουλες
600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια άρωμα
1 κ.γ. λεμόνι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις φράουλες από το βράδυ,τις κόβουμε σε μέτρια προς μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε στη κατσαρόλα.
Από πάνω βάζουμε τη ζάχαρη και τις φέρνουμε δύο βόλτες με τη ξύλινη κουτάλα.
Βάζουμε τη κατσαρόλα σκεπασμένη στο ψυγείο.
Την άλλη μέρα ξεκινάμε το βράσιμο, το ξαφρισμα και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου 25′ μέχρι να δέσει.
Πριν τελειώσει το βράσιμο 2′ Ρίχνουμε τη βανίλια και το λεμόνι.
Έχουμε αποστειρώσει τα βάζα στο φούρνο στον αέρα (χωρίς το καπάκι ) στους 100 βαθμούς για 10′
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.