Συνταγές
Τέλειος συνδυασμός!! Υπέροχη και λαχταριστή η τάρτα κοτόπουλο μανιτάρια και σπανάκι με φύλλο κρούστας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pellumbesha Lumi-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
6 – 7 φύλλα κρούστας, 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, 500γρ μανιτάρια κομμένα στα 4, 500γρ σπανάκι κομμένο , 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 πράσα σε ροδέλες, 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, 200 γρ τυρί πεκορίνο και Ρεγκάτο τριμμένο, 3 αυγά, 200 γρ κρέμα γάλακτος, λίγο μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο, 2 κ. σ. ελαιόλαδο, 1κ.σ. βούτυρο, αλάτι και πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ζεστό τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα, το βγάλουμε και προσθέτουμε πρώτο το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο, τα μανιτάρια. Μόλις φεύγουν τα υγρά προσθέτουμε με δόσεις το σπανάκι μέχρι να μαραθεί. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, μαϊντανό, άνηθο αλάτι και πιπέρι.
Σε μια φόρμα βάζουμε λίγο βούτυρο και στρώνουμε τα φύλλα σταυρωτά πασπαλίζουμε με λίγο βούτυρο το κάθε φύλλο και τοποθετούμε την γεμίσει.
Προσθέτουμε το τυρί πεκορίνο. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε το μείγμα στην τάρτα, προσθέτουμε και το τυρί Ρεγκάτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° βαθμούς μέχρι να ψηθεί και να πάρει ωραίο χρώμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pellumbesha Lumi-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”