Συνταγές
Συνταγή για μελομακάρονα – αυτή ξέρουμε αυτή εμπιστευόμαστε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
θα τα μετρήσουμε όλα τα υλικά με το ίδιο ποτήρι θα βάλουμε 3 ποτήρια ελαιόλαδο, 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη, 1 ποτήρι φρεσκο χυμό πορτοκάλι, 1/2 ποτήρι κονιάκ, 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα, 1 μπεικιν παουντερ, ξύσμα από ενα πορτοκάλι, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο, μια κουταλιά της σούπας μέλι, ενά μισή κιλό Αλεύρι για όλες τις χρήσεις .
Για το Σιρόπι
ένα μεγάλο ποτήρι νερό, ένα ποτήρι ζάχαρη, 1 1/2 ποτήρι μέλι θυμαρίσιο, 4 γαρύφαλλα, ένα ξυλάκι κανέλα, χυμό απο μισό λεμόνι.
Για το πασπαλισμα Καριδια χοντροκομμένα σουσάμι καβουρδισμένο και κανέλα.
Εκτέλεση για το Σιρόπι
σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό ζάχαρη κανέλα, γαρύφαλλα, χυμό απο μισό λεμόνι και μόλις πάρει βράση βάζουμε το μέλι.
Για την Ζύμη
σε ένα μπωλ βάζουμε το ελαιόλαδο, ζάχαρη
Ανακατεύουμε με το χέρι να λιώσει η ζάχαρη, ξύσμα πορτοκαλιού, χυμό πορτοκάλι βαζουμε μέσα την σόδα να αφρησει και βαζουμε μέσα γαρύφαλλο σκόνη, κανέλα, μια κουταλιά της σούπας μέλι, και το κονιάκ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, βαζουμε το μπεικιν παουντερ μέσα στο Αλεύρι το ανακατεύουμε και το βαζουμε στο μπολ με όλα τα υλικά
Προσοχή δεν θέλει πολύ ζύμωμα θέλει λίγο μέχρι να αφομοιωθεί το Αλεύρι, δεν ζυμώνουμε πολύ γιατί μετά θα μας ξεράσει το λάδι. Πλάθουμε όλο το μείγμα σε σχήμα μελομακάρονου τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με 180 βαθμούς για 16 με 17 λεπτά.
Τα ψήνουμε όλα τα Αφήνουμε να κρυώσουν και τα μαλώνουμε με Χλιαρό σιρόπι κρύα μελομακάρονα χλιαρό έως ζεστό σιρόπι, Τα πασπαλίζουμε με καρύδια σουσάμι προαιρετικά και κανέλα!
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.