Συνταγές
Στριφτοτυρόπιτα τέλεια μόλις βγήκε από το φούρνο – πολύ ωραία φτιαγμένη με υπέροχο χειροποίητο φύλλο
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Φύλλο
5 κ.σούπας ελαιόλαδο 1 κ. σούπας
ξύδι 1 κ γλυκού αλάτι 1μιση ποτήρι νερό
Και Αλεύρι όσο πάρει το αφήνω το ζυμαράκι μου μισή ώρα να ξεκουραστεί..
Γέμιση:
Μισό κ φέτα 3 αυγά εγώ έβαλα και ρεγκάτο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο τα ενώνω
και βάζω τη γέμιση μου στο ψυγείο μισή ώρα.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ανοίγω το φύλλο μου το ραντίζουμε με ελαιόλαδο το διπλώνω βάζω τη γέμιση και ρολάρω.Τελειώνοντας το σπιράλ μου ραντίζουμε με ελαιόλαδο και νεράκι.
Ψήνω στους 200 βαθμούς πάνω κάτω
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχα φτιαγμένα πεντανόστιμα μαραθοπιτάκια!.
Συνταγή μαγειρικής από κ. “Κωνσταντίνα Πιλάλη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε περίπου 800 γραμμάρια φέτα χλωρή ανάλατη σε μια λεκάνη, την σπάμε κοντά κοντά μικρά κομματάκια με το χέρι.
Βάζουμε 5 αυγά ,, λίγη ζάχαρη λιγότερο από μισή φλυτζάνια τσαγιού μπόλικο φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο και ρίχνουμε και σιμιγδάλι ψιλό περίπου 200-250 γραμμάρια και μια κ. σ φυτινη .
Τα ζυμωνουμε καλά και τα πλάθουμε σαν μπιφτέκια.
Τα βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα , βάζουμε και λίγη φυτινη και τα ψήνουμε στους 200 βαθμους μέχρι να ροδισουν καλά!
Συνταγή μαγειρικής από κ. “Κωνσταντίνα Πιλάλη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”