Συνταγές
Πολύ ωραία, γευστικότατη πίτα με κοτόπουλο και χειροποίητα φύλλα με προμύζι
Η Συνταγή είναι από κ. Margarita Kariwtou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο:
75 γρ. Προζύμι αναπιασμένο
600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
300 -310 γρ. νερό χλιαρό( οχι καυτό)
2 κσ ξύδι λευκό
6 κσ ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε ,ζυμώνουμε και αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί
Χωρίζουμε στα 5 το ζυμάρι μου και ανοίγουμε με χοντρό πλάστη το κάθε φύλλο ,σε διαστάσεις 20χ 40 εκ.περ.,με λίγο νεσεστέ
Τα πασπαλίζω με ελαιόλαδο
Απλωνουμε γέμιση ( την μοιράζουμε στα 5), οχι μέχρι τις άκρες,τυλίγουμε σε ρολό και βάζουμε το πρώτο στην μέση του λαδωμένου ταψιού (35 cm) τυλιγμένο σε σαλιγκάρι
Συνεχίζουμε ετσι και με τα υπόλοιπα 4 φύλλα μου ,τυλίγοντας τα , το ένα γύρω απο το άλλο, διαδοχικά
Αλείφουμε απο πάνω με λίγο λάδι ανακατεμένο με 2 κγ γάλα και πασπαλίζουμε με σουσαμι
Ψήνουμε στον αέρα,180 β. για 50-60 λ. περ.
Γέμιση:
2 μπούτια κοτόπουλου,
βρασμένα και ξεψαχνισμένα
1 κρεμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
2 κρεμυδάκια φρέσκα ψιλοκμν.
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκμν.
1 πιπεριά πράσινη ψιλκμν.
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
200 γρ. γιαούρτι
200 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
Αλάτι,πιπέρι
Μισό ματσάκι μαιντανό ψιλκμν.
Λίγο ελαιόλαδο για το σωτάρισμα και επιπλέον στην γέμιση.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σωτάρουμε το κρεμύδι,προσθέτουμε το κοτόπουλο,όλα τα λαχανικά διαδοχικά, ανακατεύοντας
Αλάτι και πιπέρι
Αποσύρουμε ,αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ομογενοποιόντας.
# Με την ίδια τεχνική φύλλου ,βάζουμε ότι άλλη γέμιση μας αρέσει
Η Συνταγή είναι από κ. Margarita Kariwtou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.