Συνταγές
Σπιτικό μπέργκερ – ένα ωραιότατο, νοστιμότατο και καλοφτιαγμένο μπιφτέκι..
Η Συνταγή είναι από Νεκταρια Μηνα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα για 6 μπέργκερ:
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά,αλάτι,μαύρο πιπέρι,θυμάρι,κέτσαπ,6 φέτες μπέικον,μαγιονέζα,3 κρεμμύδια,πατάτες,έξι φέτες τυρί τσένταρ,ντομάτα,μια πρέζα ζάχαρη,λίγο ξύδι βαλσαμικο,,μαρουλοφυλλα, ,λίγο ελαιόλαδο,έξι αυγά ματάκια τηγανητά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καραμελωνουμε τα κρεμμύδια. Κοβουμε τα κρεμμύδια φέτες όχι χοντρές και σωταρουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιολαδο ανακατευοντας συνεχεια μολις μαραθούν λιγο ριχνω μια πρέζα ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα χαμηλώνοντας λίγο τη θερμοκρασία μόλις πάρουν λίγο χρώμα σβήνω με βαλσαμικο ξύδι,και προσθέτω λίγο αλάτι.
Ανακατευουμε λίγο ακόμη να μελωσουν και αποσύρω από τη φωτια.
Ετοιμάζουμε τα μπιφτεκια προσπαθώντας να μη ζυμωσω καθόλου τον κιμά.Προσθετω στον κιμά αλάτι μαύρο πιπέρι λίγο κέτσαπ,και θυμάρι.
Πλαθω έξι μπιφτέκια.
Ελαχιστο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και αφού κάψει πολύ καλά το τηγάνι τοποθετώ τα μπιφτέκια τα οποία πατάω από πάνω με μια σπάτουλα για να απλώσουν λίγο.
Μετα από περίπου τρία λεπτά ,τα γυρνάω να πάρουν χρώμα και από την άλλη και όσο ψηνετε τοποθετουμε πάνω σε κάθε μπιφτέκι μια φέτα η δύο,τσένταρ τυρί. Βγαζουμε από το τηγάνι και τοποθετουμε πάνω στο μιφτεκι και το μπέικον που έχουμε πριν περάσει από το τηγάνι.(πριν τα μπιφτέκια σωταρω το μπέικον,και στο ίδιο τηγάνι κάνω κ τα μπιφτέκια)
Ταυτοχρονα τηγανίζω και πατάτες σε ένα άλλο τηγάνι.
Φτιαχνουμε μια σως από μαγιονέζα και κέτσαπ,κόβω την ντομάτα σε ροδελες,και συναρμολογω το μπέργκερ, αφού πρώτα έχω περάσει και τα ψωμάκια από την εσωτερική πλευρά τους από το τηγάνι για να θωρακιστουν λίγο να μην είναι πολύ μαλακά. Βάζουμε ένα ψωμάκι αλοιφουμε με λίγη σως, βάζουμε το μπιφτέκι με το λιωμένο τσένταρ κ το μπέικον από πάνω, τα καραμελλωμενα κρεμμύδια, το τηγανητό αυγό, τη ντομάτα χωρίς τα σπόρια ,και το μαρουλοφυλλο. Σερβιρουμε με τηγανητές πατάτες.
Η Συνταγή είναι από Νεκταρια Μηνα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.