Συνταγές
Σπιτικοί λουκουμάδες με μέλι καρύδια και κανέλα.. και όποιος προλάβει!
Η Συνταγή είναι από – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 κούπες αλεύρι γοχ., ενάμιση φακελάκι μαγιά ξερή, 1 κτγ. ζάχαρι, 1 κτσ. ξύδι, νερό χλιαρό, σε ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι, την μαγιά, ζάχαρη, ξύδι, ρίχνω λίγο- λίγο το χλιαρό νερό περίπου μισή κούπα εάν χρειαστεί προσθέτω ακόμη.
Γίνεται ένας χυλός μέτριος, σκεπάζω με πετσέτα προθερμαίνω στους 50-60 βαθμούς τον φούρνο της κουζίνας και αφήνω 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει ο χυλός.
Στο τηγάνισμα, προσθέτω ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα, με το αριστερό μου χέρι παίρνω τον χυλό στην χούφτα μου.
Στο δεξί χέρι έχω το κουτάλι το οποίο βουτώ κάθε φορά σε νερό για να μην κολλάει, ρίχνω κουταλιά- κουταλιά στο καυτό λάδι γυρίζω πάνω- κάτω μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, τα βγάζω σε χαρτί κουζίνας.
Είναι έτοιμα για σερβίρισμα με μέλι καρύδια και κανέλα.
Η Συνταγή είναι από – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για Γλυκό κουταλιού λεμόνι. Ωραία λεμόνια ακέρωτα!
Η Συνταγή είναι από – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού βρήκα τα κατάλληλα λεμόνια σε σπίτι φίλου στον λόφο Πανί ξεκίνησα το Γλυκό.
Βγάζουμε το ξύσμα που εγώ το αποθηκεύω στην κατάψυξη καί το εσωτερικό ώστε να μείνει το άσπρο.Τρεις φορές τα βράζω για 5 λεπτά ώστε να ξεπικρίσουν.
Μετά τα βράζω 15 λεπτά μέσα σε σιρόπι.
Αφού τα αφήσω μια ημέρα ξαναβράζω με λίγο χυμό λεμονιού και σιρόπι βανίλιας μέχρι να δέσει.
Η Συνταγή είναι από – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.