Συνταγές
Πρωτότυπα – σπιτικά τρουφάκια τσουρεκιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Foteinh Spe – Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
250 gr τσουρεκι-60 γρ ποτο της αρεσκειας σας(εγω εβαλα κονιακ)-100γρ φιλε αμυγδαλου-300γρ λευκη σοκολατα
Εκτελεση:
Στο ταψι του φουρνου βαζουμε λαδοκολλα,απλωνουμε το φιλε και το ψηνουμε στους 170ο αντιστασεις μεχρι να παρει χρωμα.Εμενα μου πηρε 6 λεπτα.Κοβουμε το τσουρεκι σε μικρα κομματια ,το βαζουμε σε ενα μπολ και το περιχυνουμε με το ποτο.
Το ανακατευουμε να ποτιστει καλα.Λιωνουμε την λευκη κουβερτουρα και την προσθετουμε στο μπολ.
Ανακατευουμε καλα να γινει το μιγμα μας μια ευπλαστη παστα.
Πλαθουμε μπαλακια στο επιθυμητο μεγεθος και τα ρολαρουμε στο φιλε το οποιο εχει κρυωσει ωστοσο.
Τα βαζουμε στο ψυγειo. Ευκολο,γρηγορο και πολυ πολυ νοστιμο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Foteinh Spe – Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Τρουφάκια χωρίς τύψεις.. θα τα λατρέψεις – όπως παλιά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
2 κούπες σύκα
Λίγα βερίκοκα
Λίγα ψιλοκομμένα κοντιτα αυτά που βάζουμε στο Christmas cake
1/2 κούπα μέλι
1/2 κούπα σκόνη κακάο (όχι σοκολάτα) η χαρουποσκονη και λίγο παραπάνω για το πασπάλισμα
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
1 1/2 κούπας ινδοκάρυδο και λίγο ακόμα για το πασπάλισμα
1 κ.γ κανέλα
Λίγο κονιάκ αν σας βγει πολύ σφιχτό το μείγμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε για μια ώρα τα σύκα και τα βερίκοκα σε νερό να μουλιάσουν.
Τα ψιλοκόβουμε στο μούλτι και προσθέτουμε το μέλι. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας πολύ καλά.
Σε 2 ξεχωριστά μπολ ρίχνουμε κακάο στο ένα και ινδοκάρυδο στο άλλο.
Πλάθουμε τα τρουφάκια και κυλάμε μέσα στο κακάο και στο ινδοκάρυδο.
Απλά και υγιεινά χωρίς ζάχαρη και μπισκότα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”