Συνταγές
Σπιτικά σταφιδόψωμα για όλες τις ώρες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.
ΥΛΙΚΑ
300 γραμμάρια γάλα χλιαρό
40gr ηλιέλαιο
2 κουταλιές της σούπας μαγιά ξηρή
μία βανίλια
70 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι κανέλα
μισό κουταλάκι γαρύφαλλο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
60 γραμμάρια σταφίδες
μία πρέζα αλάτι
λίγο κρόκο αυγού για επάλειψη
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βάζουμε τη Μάγια με το χλιαρό γάλα τη βανίλια τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο ανακατεύουμε με το σύρμα σε ένα μπολ έχουμε ρίξει το αλεύρι την κανέλα το γαρύφαλλο το αλάτι Το ξύσμα και τις σταφίδες ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και ρίχνουμε τα στέρεα στα υγρά
Ζυμώνουμε για 5 λεπτά μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ και τη βάζουμε να φουσκώσει για μία ώρα χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια κάνουμε σχηματίζουμε τα σταφιδόψωμα τα βάζουμε σε λαδόκολλα τα σκεπάζουμε για 30 με 40 λεπτά και τα ψήνουμε στους βαθμούς για 20 με 25 λεπτά
Αν θέλουμε κάνουμε επάλειψη με λίγο κρόκο αυγού
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.