Συνταγές
Σπανακόπιτα που σου ανοίγει η όρεξη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
-600 γρ. αλεύρι
-1 ποτήρι χλιαρό νερό περίπου
-1/2 ποτ. κρασιού λάδι
-1 κτσ. ξύδι
-1 κτγ. αλατι
Για την γέμιση
-1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
-λαπάτα ψιλοκομμένα
-1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
-3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-1/2 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
-250 γρ. ανθότυρο σπασμένο σε χοντρά κομμάτια
-αλάτι, πιπέρι
-λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και το ανακατεύουμε με τα χέρια να γίνει σαν ψίχουλα για να αποροφηθεί καλά το λάδι.
Μετά προσθέτουμε λίγο- λίγο το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχω ένα ζυμαράκι μέτριο που να μην κολάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Για την γέμιση
Αφού πλύνουμε και κόψουμε το σπανάκι και τα μυρωδικά, τα τρίβω καλά με αλάτι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
Βάζουμε δύο φύλλα κάτω λαδώνοντας κάθε φύλλο, την γέμιση που έχω ανακατέψει μέσα το ανθότυρο σπασμένο σε κομμάτια, 1-2 κτσ. τραχανά και δυο φύλλα πάνω.
Ρίχνουμε λίγο λάδι επάνω και ψήνω στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Η συνταγή είναι από – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!