Συνταγές
Τι να πούμε? Ζωγραφιά σπανακοτυρόψωμο….
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
500gr αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.γ ζάχαρη
2 κ.γ αλάτι
250γρ γάλα
1 ασπράδι
70μλ σπορελαιο
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
Ψιλοκόβουμε 3 φρέσκα κρεμμυδάκια τα τσιγαρίζουμε προσθέτετε το σπανάκι άνηθο λίγο δυόσμο αλάτι πιπέρι και πολύ λίγο νεράκι .Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5-10 λεπτά( ώσπου να φύγουν όλα τα υγρά ) . Μόλις κρυώσει προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύω.
Για τη ζύμη
στο χλιαρό γάλα προσθέτω τη Μάγια τη ζάχαρη το ασπράδι και το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεμένο μέσα και ζυμώνουμε μία μαλακιά ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και μία κουβερτούλα και αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα.
Μετά κόβουμε σε 10 ίσα μπαλάκια και θα αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε πίτα μία πιθαμή και κόβουμε στη μέση.
Στρώνουμε το σχέδιο στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί αφήνουμε για 10-15 λεπτά να ξεκουραστεί.
Αλείφουμε με τον κρόκο ανακατεμένο με 2 κ.σ γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Μόλις βγει από το φούρνο αλειφουμε με βούτυρο και σκεπάζουμε με μια πετσετούλα.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.