Συνταγές
Μια πανεύκολη συνταγή για σπανακοτυρόπιτα – από τις πιο κλασικές πίτες που φτιάχνουμε
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!” – Ματουλα.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα φύλλα
700γρ.αλευρι ,μια κ.σ.λαδι ,μια κ.σ.ξυδι και λίγο αλάτι,νερό χλιαρό να γινη μια ζύμη ελαστική
την αφήνουμε στην άκρη μια ώρα να ξεκουραστη ,και γέμιση μισό κιλό σπανάκι 2 πρασσα ένα μεγάλο κρεμμύδι ,ανιθο ,και 200γρ.φετα λίγο πιπέρι πολύ λίγο αλάτι και ένα αυγό.ανοιγω 6φυλλα
λαδωνουμε ταψί 3 κατω λαδωμένα ρίχνουμε γέμιση και 3απο πάνω λαδωμένα.
τελος χτυπάμε ένα αυγό λίγο λαδακι, λίγο γάλα σε μια κούπα και την αλοιφουμε με το πινέλο ,για χρώμα χρυσαφένιο και τραγανό το φύλλο
ψήσιμο 50-60 λεπτά 180βαθμ.
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!” – Ματουλα.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις στριφτή σπανακόπιτα με χειροποίητο φύλλο, ότι καλύτερο
Η Συνταγή είναι από Κώστας Κοτσανης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
500γρ αλεύρι
210ml νερό
120ml ελαιόλαδο
20ml ξύδι
10 γρ ζάχαρη
Για την γέμιση
Χόρτα
300γρ φέτα
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Λάδι
Λίγο ρύζι για να τραβήξει τα υγρά
Εκτέλεση
Τσιγαριζουμε τα χόρτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν
Στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε
Για το φύλλο βάζουμε όλα τα υλικά σε κάδο καί τά χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να μαλακώσει η ζύμη και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα
Ύστερα την αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά και στη συνέχεια την χωρίζουμε σε πέντε μέρη ανοίγουμε ένα ένα τα φύλλα και βάζουμε μέσα την γέμιση και αρχίζουμε να την τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί μέχρι να πάρει το στριφτό σχήμα
Την ψήνουμε για μια ώρα στους 190 βαθμούς
Η Συνταγή είναι από Κώστας Κοτσανης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.