Συνταγές
Εξαίσια πιτούλα τέλεια φτιαγμένη με σπανάκι και φύλλο σφολιάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tatjana Mico– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για ζύμη
1 κιλ αλεύρι γοχ
1 κούπα χλιαρό νερό
1 κγ ξύδι
1κγ ζάχαρη
1κγ αλατι
1φλ του καφέ λάδι
200γρ βιταμ και 1φλ λάδι που το θέλουμε γαι το φύλλο
Όλα τα υλικά τα βάζουμε σε λεκάνη και το ζυμώνουμε μέχρι να γίνετε ένα μαλακό ζύμη το σκεπάζουμε να ξεκούραστοι.. Μετά λιωνουμε το βιταμ μαζί με λάδι και το αφήνουμε να κρυώσει.. Παιρνουμε την ζύμη το μοιραζουμε σε δύο μπαλίτσες, ανοίγουμε το πρώτο το πασπαλιζουμε με το βιταμ και το διπλώνουμε σε ένα τετράγωνο το αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε με την άλλη με το ίδιο τρόπο
Για την γέμίση χρειάζεται
1 κιλ σπανάκι ζυματισμενω
1 ματσάκι φρέσκο κρεμιδι ψιλοκομμένο
1/2 άνηθο
1/2 κγ μαύρο πιπέρι
5 αυγά φρέσκα
200γρ φέτα κατσικίσιο
100γρ γραβιέρα
1 φιλ. ελεολαδο
Εκτέλεση:
Βάζουμε να τσιγαριζουμε λίγο το κρεμιδι μετά το σπανακι το βγάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε το άνηθο τα αυγά και τα τυριά.
Συνεχίζουμε να ανοίγουμε ξανά το πρώτο φύλλο και το βάζουμε σε λαδομενο ταψί βάζουμε την γεμίσει και στο τέλος ξανά φύλλο στο τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο βουτυρο το ψήνουμε στους 200 για 30″
Η Συνταγή είναι από κ. Tatjana Mico– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.