Συνταγές
Σπέσιαλ Καρυδόπιτα και Τούρτα OREO! Δύο νοστιμότατες Συνταγές από την Tzeni Tsanaktsidou !
ΣΠΕΣΙΑΛ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε 5 κρόκους αυγών με 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη! Χτυπάμε 5 ασπράδια αυγών σε μαρεγκα!
Ρίχνουμε στους κρόκους απαλά 1/2 φλιτζανιού τσαγιού φρυγανιά,1/2 φλιτζανιού τσαγιού καρύδι ψιλοκομμένο, κανέλα, γαρύφαλλο, 1 κουταλάκι γλυκού κακάο, ξύσμα ενός πορτοκαλιού!Ενσωματώσουμε και την μαρέγκα απαλά και το ψήνουμε 180 βαθμούς προθερμασμενο φούρνο για 45 λεπτά!
Κάνουμε και ένα σιρόπι: 2 και 1/2 φλιτζανιού τσαγιού ζάχαρη με 1 και 1/2 φλιτζανιού τσαγιού νερό βράσιμο να δέσει! Οπότε σιρόπιασμα ζεστό γλυκό, κρύο σιρόπι!
Κάνουμε και μια ΚΡΕΜΑ: 1 κιλό γάλα,1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, 4 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ, 1 κουτάλια της σούπας αλεύρι, 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 2 κρόκους αυγών, 1 βανίλια!!
Όταν κρυώσει η κρέμα την ρίχνουμε στο γλυκό!Διακοσμούμε με καρύδι!
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ: Χτυπάμε 4 αυγά με μια βανίλια και 120 γραμμάρια ζάχαρη να αφρατεψουν!Οπότε συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μαριζ ρίχνοντας 102 γραμμάρια αλεύρι φαριναπ, 20 γραμμάρια νισεστε, 10 γραμμάρια κακάο! Το τοποθετούμε σε τσερκι 22 cm με λαδοκολα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμενο φούρνο για 25 λεπτα ανάλογα τον φούρνο!Το αφήνουμε να κρυώσει! Και το κόβουμε μια φορά!
ΣΙΡΟΠΙ: 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό, 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη! Βράσιμο 2 λεπτα!
ΚΡΕΜΑ: ΕΤΟΙΜΗ ΒΑΝΙΛΙΑ! ΚΑΙ 1 ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΟΡΕΟ!! Οπότε σιροπιάζουμε το πρώτο πάτο ,κρέμα,και πάνω τοποθετούμε το δεύτερο πάτο σιρόπιασμα και απάνω ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα και φυσικά διακοσμούμε με μπισκότα ΟΡΕΟ!!!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.