Connect with us

Συνταγές

Σπέσιαλ αρμένικο μαντί

Published

on

69928879 2609028419159311 3855317306661928960 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. Ardemis Nahabetian – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Είναι σαν ζωγραφιά,υπέροχο.. Δύσκολη εκτέλεση, αλλά αξίζει τον κόπο!

Υλικά για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι σκληρό
3 κ.σούπας σιμιγδάλι ψιλό
1 αυγό
1 κ.γ. αλάτι
Μία πρέζα ζάχαρη
Νερό όσο πάρει

Υλικά για τη γέμιση
1 κιλό κιμάς μόσχου λίγο λιπαρός
2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
Μαύρο πιπέρι (όσο αντέχετε)
Κόκκινο πιπέρι (όσο αντέχετε)
1 κ.γ. αλάτι

Μαγειρικό λίπος
Ζωμός κρέατος
Γιαούρτι στραγγιστό
Σκόρδο
Σάλτσα σπιτικά μαγειρεμένη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε τα υλικά για τη ζύμη σε μια λεκάνη και αφού τη ζυμώσουμε καλά τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ηρεμήσει. Σε μια ώρα επιστρέφουμε και χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 4-5 μπαλίτσες. Ανοίγουμε φύλλο, το οποίο και χαράζουμε σε λωρίδες οριζόντια και κάθετα ώστε να σχηματιστούν μικρά τετραγωνάκια των 3-3,5 εκατοστών.

Όση ώρα το ζυμάρι μας ξεκουραζόταν εμείς φροντίσαμε να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Ρίξαμε απλά όλα τα υλικά σε μια λεκανίτσα και φτιάξαμε το μίγμα.

Τοποθετούμε μικρές μπαλίτσες μίγματος πάνω σε κάθε τετράγωνο ζυμαράκι κι έπειτα κλείνουμε και σχηματίζουμε μικρά καραβάκια ενώνοντας τις δύο άκρες.

Σε βουτυρωμένο ταψί με φυτικό λίπος τοποθετούμε τα μαντί κυκλικά έως ότου γεμίσει. Σκορπάμε μικρές μπουκιές από βούτυρο πάνω από το φαγητό μας και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 180-200°C.
Μόλις ροδίσει ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε στο φούρνο να απορροφήσει.

Σερβίρουμε με τη σως γιαουρτιού την οποία ετοιμάζουμε ως εξής:
Λιώνουμε 2-3 σκελίδες σκόρδο και το ανακατεύουμε σε στραγγιστό γιαούρτι το οποίο και ριχνουμε από πάνω. Προαιρετικά προσθέτουμε και δύο κουταλιές της σούπας σάλτσα σπιτικά μαγειρεμένη.

Το κόκκινο πιπέρι στο τελείωμα θα δώσει ένταση και άρωμα. Απλά όσοι δεν το συνηθίζετε στη διατροφή σας μην το παρακάνετε.

Το μαντί μπορούμε να το φυλάξουμε στην κατάψυξη για επόμενη φορά αρκεί να μην ρίξουμε το ζωμό στο φούρνο. Η διαδικασία μετά την απόψυξη διαφέρει.

Το βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με το ζωμό και το βούτυρο κι εν συνεχεία σερβίρουμε με τον ίδιο τρόπο.

Η Συνταγή είναι από κ. Ardemis Nahabetian“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές10 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές12 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές14 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα16 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές18 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές20 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές20 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές2 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές3 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές4 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές5 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές5 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Exit mobile version